Körkortsutbildning på dina villkor.

” Inlägget är i annonssamarbete med Trafiko.se ”

Hej.

Att ta körkort är ett stort steg i livet mot frihet och frigörelse. Körkortsutbildning på dina villkor. Så var det för mig och jag tror att jag kan skriva under på att våra killar säger samma sak. Nu har jag själv varit handledare och övningskört med båda våra killar. Visst var det lite läskigt första gången jag fick sätta mig på passagerarsättet med sonen vid ratten.  Först och främst behöver både föraren och handledaren boka handledarkursen. Kursen hålls enligt Transportstyrelsens kursplan och är tre timmar lång exklusive raster.

ww

Körkortsutbildning på dina villkor.

I augusti 2017 tog vår William sitt körkort för bil och sommaren 2019 vår yngsta son sitt körkort. Att ta körkort omfattar två prov både att köra bilen det som kallas för uppkörningen och teoriprovet. Innan man är redo för att skriva sitt teoriprov krävs det många timmar till att plugga och läsa teori. Minns att jag själv pluggade och pluggade natt som dag för inte skulle jag skriva sämre resultat än killen som jag hängde med då. Det gjorde jag inte mitt prov hade ett fel och han två så jag vann.

Teoripaket 2020 hos Trafiko.

Teoripaketet av Svea Trafikutbildning innehåller all teori du behöver. I deras digitala plattform för övningskörning finns alla körmoment du ska träna på inför kommande  uppkörning. När du gått någon av våra kurser får du tillgången plattformen helt gratis, toppen eller hur?

kk

Teori på dina villkor.

En sak som slog mig när vi för några år sedan gick handledarutbildningen, var att det känns lite galet att det är så bra och gedigen utbildning av nya förare men vi andra som bara kör vidare år efter år. Jag är inte last gammal ännu det finns många i trafiken som fyllt 70 och är ännu äldre. Det är väl självklart att kunskapen inte är up to date. Jag personligen tycker att vi måste göra något där förare över en viss ålder uppdaterar sina kunskaper och om trafikläraren anser även tar lektioner för allas säkerhet i trafiken.

Boka din handledarkurs enkelt online!

11

All lycka till med era förarutbildningar – Kör försiktigt!

♥♥♥

 

 

 

2 thoughts on “Körkortsutbildning på dina villkor.

Add yours

  1. Tycker jag med att man ska gå & testa sin kör kapacitet inom körning va 20:de år kanske. Å ha mer koll på äldre som kör. Jag menar. För det kan ju vara en som är 70. Som fixar å köra. Men en annan som är 70 fixar inte det.
    Tyvärr är det en sån grej som jag inte har upplevt. Kommer aldrig troligtvis aldrig göra det heller. Men jag har inget i mot att åka buss, tåg. Åka med när någon annan kör heller🙂. Lite synd är det för sambon ibland. Men samtidigt så har jag färdtjänsten. Så då kan ju båda dricka. Vi behöver aldrig fråga varann. ”Vem ska köra hem”.
    Ta hand om dig och din familj❣️🙂

  2. Att ha körkort innebär att man har skaffat sig en form av frihet att kunna ta sig runt i världen på ännu fler sätt.
    Att köra bil (eller annat fordon) är en ansvarsfull uppgift där saker kan få förödande konsekvenser om det går fel så en bra utbildning är viktigt.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: