Hallonkaka med syrliga hallon och vispgrädde.

Hej.

Vilken tur att jag vaknade till när det knackade på dörren. För jag tokslocknade på soffan och glömde helt bort att jag skulle få en leverans från Vinoteket. Jag har hållit igång hela dagen ute och bakat så inte undra på att jag kroknade eller somnade på soffan. Hallonkaka med syrliga hallon och vispgrädde. Finns för alla som kommer förbi på en fika.

Jordförbättrade i pallkragarna.

Ute höll jag på och jordförbättrade i pallkragarna. Fick ett toppentips från SVT igår genom deras trädgårdsprogram. Tanken var att spola bort den mossa som kommit upp på ena sidan av berget. Men det var ju svinkallt i skuggan så jag bangade faktiskt det. Sedan blev jag så där mega besviken på de nya jeansen som jag köpte. De var fina på bilderna men IRL var de rent ut sagt skitfula så fula att de redan nu är på väg tillbaka.

img_7907

img_7906

Hallonkaka med syrliga hallon och vispgrädde.

Jag har fått tillbaka mitt intresse och sug efter att baka. Kanske kan det ha med Corona att göra vem vet för visst hänger man mera hemma nu i dessa tider. Idag blev det en helt underbar hallonkaka och grahamsfrallor. Tilda som är mästare på kladdkaka bakade en sådana också så nu finns det godfika för den som vågar komma förbi.

img_7909img_7937

Hallonkaka med vispgrädde.

 

 • 4 ägg
 • 4 dl strösocker
 • 1 msk vaniljsocker, eller en nypa vaniljpulver
 • 4.5 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 0.5 l hallon, färska (eller 1 paket tinade frysta)
 • 200 g smör, kylskåpskallt
Gör så här:

 

Vad gör ni i påsk?

img_7902

 

Påsken betyder ofta resor till nära och kära. Men i år har myndigheter   vädjat och rekommenderat oss att stanna hemma i påsk! Därför säger vi tillsammans: Jag följer Folkhälsomyndighetens rekommendation och Socialstyrelsens vädjan.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

7 thoughts on “Hallonkaka med syrliga hallon och vispgrädde.

Add yours

 1. Men mums denna kaka ser verkligen otroligt god ut måste prova att baka 🙂 tack för receptet <3

 2. Men så galet gott det där lät. Av någon konstig anledning är det mycket fika just nu. Fattar inte. Det där receptet ska jag spara på. Vi hoppas ju att vi kan ha kalas för sessan då hon blir 3 i maj.

 3. Men mums vad smarrigt det ser ut! Hade jag bott i närheten hade jag inte varit svårbedd 🙂 Men precis som du skriver så kommer jag att hålla mig hemma den närmsta tiden! Skulle faktiskt eg till Sthlm i början av nästa vecka, men det är såklart inställt. Vi kommer att vara hemma och fixa och försöka ha det gott!

 4. Mumms så gott det där såg ut! Vad kul att du har börjat baka lite mer. Längesen jag har gjort det men det är kul 🙂

Kommentera

Up ↑

%d