Toapappersbakelse, Blå slingan och Blåsippor.

Hej alla Tisdagsfirare!

Yes yes idag är det tisdag igen.Toapappersbakelse, Blå slingan och Blåsippor. Jag är ett tisdagsbarn alltså är jag född på en tisdag. Tisdagsbarn är älskvärdhet. Tisdagsbarn gör allt med fart. De som är födda på en tisdag är vanligen starka och handlingskraftiga. En salig blandning av en mega härlig tisdagsförmiddag.

Toapappersbakelse, Blå slingan och Blåsippor.

Jag började min tisdag med att ta en fika på SurÅdeg med Sanna och lilla L. Är det något vi alla måste göra nu i dessa tider är att fika, äta och på alla tänkbara sätt gynna våra företagare. Det var eller blev nästan fullsatt med lunchgäster medan vi satt och snick snackade om livet. Toapappersbakelser var något helt nytt för mig. Är det något som vi ska hamstra så är det kanske dessa i bakelseform. Någongång måste jag helt klart köpa hem lite extra toapapperrullar till la familia.

img_7886img_7885img_7888img_7887

Blå Slingan blev det idag.

Väl hemma igen tog jag på mig gamla kängorna och gav mig ut på dagens promenad i skogen. Blå himmel därav valde jag den blå slingan idag fast jag tog den från andra hållet. Tänk att man eller jag kan bli så lycklig av att bara gå och gå i skogen längs vattnet i min egen lilla värld.

img_7891img_7897_hd.originalimg_7896img_7889

Blåsippan ute i backen står.

Jag har sett på insta och nätet att flera redan fått se blåsippor. Idag var det min tur att se dem. Wao var det är vackra. deras blålila färg är helt magisk. Så jag gick ner på alla fyra och försökte få till bra bilder på dem.

Blåsippan är fridlyst i hela landet,.

Det är förbjudet att:

 • Gräva eller dra upp exemplar av växten med rötterna.
 • Plocka eller på annat sätt samla in exemplar av växten för försäljning eller andra kommersiella ändamål.

img_7892img_7894

Puss & Kram

 

 

 

 

15 thoughts on “Toapappersbakelse, Blå slingan och Blåsippor.

Add yours

 1. Vet inte vad jag tycker om toalettpappersbakelsen faktiskt. Först tyckte jlag det var en kul idé men ju mer jag tänker på det tycker jag det gått för långt.. Fast kanske är det som är det roliga med den.

  1. Vad roligt att de gjort en toabakelse! Kan hoppas folk börjar hamstra denna istället 🙂 åh jag har inte sett några blåsippor än men håller med om att de är så vackra!

 2. Haha nej vilken cool bakelse! Hade köpt den bara för den är så udda haha!

  Skönt med en promenad i skogen, här blir det ingen utomhus runda då det är grått o regnet hänger i luften

 3. Den låter inte så god (tycker inte om marsipan) men den är kul.

  Älskar blåsippor men dom är inte så vanliga här där jag bor.

  Önskar att jag också kunde vara ute och gå mitt på dagen.

 4. Ja det är bra att stödja våra locals nu. Haha, vet inte om jag hade velat ha den bakelsen dock 😅 Så fint med en promenad i naturen 😊

  1. Hahah toapappersbakelser va det roligaste jag sett. Ja det är nog bättre att bunkra dom istället 😁 åh vad härligt att se blåsippor dom är ju så fina ❤ de är underbart att ut och gå och bara vara

 5. Jag tycker att de de där toapappersbakelser är jätteroliga. Folk är verkligen kreativa. Härligt med skogspromenad och att få se blåsippor. Så bra att de är fridlysta. Hoppas verkligen alla tar hänsyn till det.

 6. Även om jag tycker att hela grejen har gått alldeles för långt nu så måste jag ändå säga att dessa bakelser är lite roliga, du får meddela hur de smakar sen om du testar 🙂 Kram

 7. Haha dehär bakelserna måste nog vara bland det roligaste jag sett på länge :’D Vilken grej det blivit med toapapper nu liksom! Du är inte den enda som blir lycklig av en promenix i skogen, det är underbart! Man mår så himla bra av den energin man får <3

 8. Tyckte att bakelserna var lite roliga, även om jag inte är så förtjust i marsipan 🙂
  Alltså, nu var jag tvungen att kolla upp vilken veckodag jag är född på! Ha ha, fredag var det visst 🙂 Älskar ju fredagar! Nu måste jag googla hur ett typiskt fredagsbarn är!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: