Fika och 4H-gård med Cicci & Julia.

Hej Hej.

Jag har haft en perfekt lördagseftermiddag. Tilda och hennes kompis skulle till Mall och shoppa och jag var snabb och erbjöd mig att skjutsa dem. Att åka kommunalt känns lite sådär i dessa tider.  Alltid att ta det säkra före det osäkra. Min plan gick ut på att åka och möta upp syster och ta en fika.  Så fick det bli! Fika och 4H-gård med Cicci & Julia.

Fika och 4H-gård med Cicci & Julia.

Jag blev så himla glad att Julia min fina systerdotter hängde på oss. Vi promenerade nere vid Pampas Marina förbi Grodhavet bort mot Huvudsta Gård och 4H gården. Det var svinkallt ute så vi smet in på Båthuset och tog en fika. Båthuset är ett mysigt café som ligger vid strandkanten intill Huvudsta slott. Cafét har en unik utsikt över Ulvsunda sjön (Mälaren), Tranebergsbron och Minneberg. Varma sköna dagar kan jag tänka mig att det är smockfullt med lediga människor som vill njuta av livet för även idag var det relativt mycket folk.

img_7832img_7833

img_7835

Augustendals 4H-gård.

På väg tillbaka till bilen stannade vi till på Augustendals 4H-gård. Det var verkligen inte igår som jag var där. Ska jag vara ärlig så kände jag inte alls igen mig heller. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag inte varit där sedan 1997. Det var på den tiden då jag jobbade på föräldrakooperativet vid Vanadisplan. Hur som helst var det riktigt mysigt att gå runt där bland alla djuren. Idag var det lagom med människor så hur mycket folk det är en vanlig lördagseftermiddag vill jag inte ens veta.

Hästarna var sötast tyckte vi nog alla tre. Syster blev förtjust i hästen med de lurviga benen som såg ut som lurviga moonboots. Den svarta lilla ponnyn  Losse var min favorit. Både Cicci och Julia var modiga och vågade hälsa på honom.

img_7845img_7847img_7858img_7857img_7850img_7863

Hann även med att krama om systersonen.

Innan jag åkte och hämta tjejerna som varit och shoppat hann jag med att hälsa på systersonen och Jonas som jag inte träffat på bra länge. Tänka sig att min lilla eller stora systerson blir 18 till hösten och är ute och övningskör även han. Jisses vad tiden går snabbt.

Dags att göra lite nytta och trolla fram någon god middag till oss alla fem idag. Det hör inte till vanligheterna så jag får hålla tummarna för att jag får till något riktigt bra.

hurray-its-saturday-weekend-life-daily-quotes-sayings-pictures

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

 

 

12 thoughts on “Fika och 4H-gård med Cicci & Julia.

Add yours

  1. Vilken härlig lördag….åh, som jag skulle vilja klappa de där små hästarna, såååå söta de är, jag älskar hästar, och doften av dem..ja du tiden går fort..plötsligt är de små gamla nog att stå på egna ben och fatta egna beslut. Beslut som vi kanske inte alltid tycker är de bästa men man får gilla läget …. Hoppas de blev någon god mat till er i kväll.

  2. Vad trevligt med en fika med bl.a din syster och vilka söta hästar dom hade vid sin lilla park. Så söta så man dör ju lite 😍

  3. Åh det låter verkligen som en underbar eftermiddag! Så fin natur och djur. Tänker precis samma när det gäller kollektivt. Kram!

  4. Vilken härlig dag! Du verkar vara så bra på att testa nya caféer, promenera i olika omgivningar och miljöer osv. Jag fastar lätt i samma hjulspår.

  5. Det låter som världens bästa lördag! 4H gården i byn, den besöker jag alldeles för sällan. Det är kanske för att det inte finns nåt fik =)

  6. Vilken mysig dag. Är inte mycket för djurparker men 4h-gårdar är ju en kul grej. Caféet verkar riktigt mysigt😊

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: