Grannen hade kastat sina rosor.

Hej all Fredagsfirare.

Jag vaknade full av energi imorse och längtade ut efter att få hålla igång ute i trädgården. Solen strålade in genom springorna i persiennerna och skvallrade om att idag blir det en skön dag utomhus. Grannen hade kastat sina rosor. De låg så vackra i hans komposthög att jag inte kunde låta bli.

När tiderna är som de är blir det lite si och så med mina fredagsvanor. Eller så blir det inte det bara att de tar ett annat sorts fokus. Är det fredag så är det fredag med F F F även om det råder Corona över hela landet.

27h

Fredagsfika.

Dagens fredagsfika går verkligen inte till historien som den bästa. Om jag nu inte skulle få för mig att baka något godare eller lura dottern till att baka chokladbollar. Hur som helst så var det skönt och mysigt på min fredagsfika. Hela dagen har jag gått runt ute och så även inne med dokumentären om Olle Högbom i lurarna. Har ni inte lyssnat på den är det mitt tips på Storytel idag.

En kaffe längs husväggen på altanen innan alla möblerna äntligen kom på plats var hus skönt som helst. Däremot så var mina mandelkubb inte så himla smaskiga alls. Tur att det ofta går bättre när man doppar torra kakor.

27a

Fredagspresenten.

Nej det är sant att jag inte köpt någon present idag. För jag köpte dem redan igår och mina hallonpiller kom i brevlådan idag. Ha ha jag kände på mig redan igår att jag skulle göra en heldag här ute så jag var väl smart och köpte mig bubbel i fredagspresent. Är det vår och man eller jag varit ute och fixat hela långa dagen, då får jag dricka bubbel…

27e27g

Fredagsfokus.

Dagens fokus har legat på trädgården. Alla möbler är framme på altanen förutom dynorna. De ska bara torkas av så de blir rena och fina igen. Växthuset är också städat och de första planteringarna där inne är i jorden. Himmel och pannkaka vad bra det kommer bli där inne när växterna börjar ta form. Plus alla växter ska få flytta in när det blir varmt så de klarar av att vara där ute om nätterna.

27ww

img_7819

Grannen hade kastat sina rosor.

Det gick inte att låta bli att hämta kameran och fota grannens kastade rosor i hans kompost när jag gick förbi den högen gång på gång idag. Rosor är egentligen minst lika vackra torkade som när de blommar. De torkade berättar sin egna historia på något sätt. Tur att han inte kom ut för då hade han säkert undrat vad jag gjorde över staketet och linsen mot hans komposthög.

27d27c

kram

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

 

 

15 thoughts on “Grannen hade kastat sina rosor.

Add yours

 1. Vad härligt att lägga fokus på sin trädgård en dag som denna! Här har det varit kanonväder och jag önskade att jag hade haft en balkong… Men det var skönt att sitta på min innergård med! Rosor är vackra torkade med men jag får någon slags sorglig känsla av det…

 2. Låter som en härlig fredag. Själv flexade jag ut tidigare från jobbet och gick hem för att pilla lite i trädgården. Jag köpte två plantor till idag, jag vet jag är helt hopplös. Fast det blev iaf vita blommor idag och inte i den rosa-lila nyansen.
  Sen sådde jag lite frö och planterade några lökar. Så himla mysigt
  Ha en skön kväll

 3. Kan inte annat än tycka synd om den lilla nallen som ligger där i vattenskålen ;), samt ja nästan synd och fy skam att han kastat rosorna, men de har haft ett fint budskap innan hos dem =D. Hallonpiller, måste jag klicka på din länk vad det är för något

 4. Så härligt att fixa och dona i trädgården så man får i ordning där nu när våren är på ingång, håller också på att ordna här ute hos oss.
  Att ett så enkelt motiv kan bli ett sååå fint foto!

 5. Du, i mina öron är chokladbollar rena lyxen haha! Kan ibland tycka torkade rosor är betydligt finare än levande, det blir som man gör det till liksom! Skulle verkligen ha sparat dom ett tag till om jag var dom <3

 6. Fascineras så av dina FFF.. Att du alltid hittar fokus och fina och bra presenter. Att du hållit på länge och inspirerar. Hur länge har du kört?

 7. Låter som en fin fredag och vad mkt du fått gjort. Hade också velat fixa i både trädgård och med utemöbler – får bli i framtiden. Ha nu en fin helg kram

 8. Jag håller med dig, rosorna var sååå fina. Låter som en jättefin dag! Vilken härlig dag, fika i solen! Så mysigt! Stor kram!

 9. Låter som om du haft en underbar dag därute i trädgården med en bok uppläst i öronen. en fredagsfika är ju ändå en fredagsfika även om kakan kanske inte var den allra bästa…men vad gör det när solen skiner och man kan sitta ute och njuta. Jag håller med om att rosor är vackra fräscha som torkade och det blev väldigt fina bilder du tog.

 10. Det kan vara mysigt med en dag hemma också. Och du verkar trivas bra i trädgården 😊 Tycker ibland det kan vara minst lika mysigt att ta med fikat ut i den egna trädgården. Speciellt i början av våren såhär 😊❤️

 11. Men så sorgligt att se dom så där bara. Så vackra i sin torrhet ändå. Fint att du fotade. Svårt med FFF nu när det är som det är. KRAM

 12. Vilken dag! Klart värd ett glas bubbel eller två 😉 Jag har bara en balkong men blev ju nästan lite sugen på att städa av den… Älskar bilderna på rosorna❣️

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: