En kris är en möjlighet.

Halloj.

Ett liv utan kriser och svårigheter är omöjligt för oss alla. Vi går på nitar och bommar om och om igen. Besvikelser är något som vi känt och kommer känna av och till hela livet. Våra vägar genom livet är både krokiga och ibland även steniga. Det handlar om att vada i vattnet och inte stå kvar på stranden. En kris är en möjlighet

En kris är en möjlighet.

Nu i dessa kaostider gäller det för oss alla att se möjligheterna i allt som sker. Så även för lilla enskilda mig. Vad har du för möjligheter att skapa positiva förändringar i denna kris? Den frågan ställde jag mig själv i helgen.

Vad har jag för möjligheter just nu att skapa positiva förändringar i mitt eget liv?

Jag har försökt få in mera rörelse i livet. Vara mer aktiv och få in mera rörelser i min vardag samtidigt som det blir en rutin. Just därför är jag glad över att jag fått till mina promisar på allvar igen. Mina yogastunder är guldvärda de också.

img_7761-1

Det kinesiska tecknet för ”kris” är detsamma som för ”möjlighet” , Visste ni om det? Kriser beror ofta på en hemsk eller sorglig händelse eller på att något i livet förändras mycket och snabbt. Nu med Corona krisen som ligger över oss alla som en dimma hamnar vi automatiskt i en kris. Alla reagerar vi olika på kriser så är det såklart även med denna. Hur har ni personligen reagerat på C krisen?

Vad gör du för att må bättre i en kris?

Det kanske viktigaste är att försöka hålla kvar ordningen och få ha en känsla av kontroll för att få lite lugn i själen vilken kan vara lite i uppror i en kris. Några av mina tips är att försöka ta kontroll över ditt liv. Orkar du inte stort så kanske du orkar litet – allt är bättre än ingenting.

* Försök att fortsätta leva som du brukar göra. Skulle du inte orka det försök att göra något litet varje dag. Mitt allra bästa tips är ta en promenad. Ta en god fika på ett härligt café.

* Hitta på att göra något som kan hålla dig aktiv en stund. Har du någon hobby som du skulle kunna hålla på med en stund.

Helt klart är en kris en möjlighet för oss alla att för nya positiva förändringar.

pus

♥ ♥ ♥

 

 

18 thoughts on “En kris är en möjlighet.

Add yours

 1. Gött att du fått in promenader i vardagen, det är väldigt skönt. Önskar jag var bättre på det. Jag följer krisen men är inte orolig väldigt lugn trots att vi bor i sthlm (livet fortgår) och det tror jag vi mår bra utav.

 2. Jag jobbar som vanligt, går och handlar som vanligt och är på vattengympa på måndagarna som vanligt. Försöker ta det med ro, våra positiv. Om jag blir sjuk ligger jag inte i riskgruppen utan blir frisk igen.
  Jag försöker stödja den lokala affären, bageriet och restaurangen nära mig så gott det går.
  Jag försöker vara objektiv och tänk igenom före, så jag slipper kaos.
  Jag hoppas dock det blåser över snart, men efterdyningarna kommer ta tid.
  Just nu är jag glad för solen!
  Kram Kajsa
  Ps. Jättefint inlägg Ds.

 3. Vi är rätt lugna i den här krisen även om vi varit sjuka. Vet inte om det varit vanlig förkylning eller corona. Vi försöker spendera mer tid med varandra nu när man inte får träffa så många andra och mer motion blir det helt klart när man är friskare😊

 4. Det positiva jag ser i detta. Det är att man kanske gör nu en grej i vardagen. Som sen blir en rutin i livet. Det är ju bra.
  Annars tycker jag att det är svårt att greppa detta med C viruset. För det olika personer som säger olika. Men man ska väl lyssna på Folkhälsomyndigheterna främst.
  Men jag lever ett så ”vanligt” liv jag kan. Känner jag att kroppen inte är kry. Så stannar jag hemma.
  Skönt med promenader. Det är tur att det är bra väder iaf 🙂☀️☘️
  Kram❣️

 5. Har börjat ta kvällspromenader och så fort vi har sol så är vi ute hela eftermiddagarna och leker så både vi vuxna och sonen får frisk luft. Det gör så mycket

 6. Jag har, precis som du, fått in mer promenader i vardagen sedan krisen anlände. Promenerar minst en gång per dag nu för tiden och det är ingenting jag gör vanligtvis när jag har tillgång till gymmet.

 7. Visste inte att det var samma men ändå ganska bra… tror också det är viktigt att försöka leva och vara ute mycket & röra på sig. Frisk luft gör ju alltid gott!

 8. Bra inlägg!
  I början var jag orolig, det är jag fortfarande men inte på samma sätt. Tror det handlar om att jag ser att samhället tar allvarligt på det.
  Vi har gjort förändringar på jobbet också vilket känns bra.
  Kram på dig

 9. Jag har märkt att jag kör på mer vardagsmotion nu när det krisar. Jag rör mig mer ute (i skog) nu än vad jag gjorde innan Coronakrisen och det är sjukt!

 10. Vilka kloka ord, jag fick i början lite panik men nu försöker jag leva så normalt som möjligt. Är dock noga med hand hygienen 🙂

  1. Låter som himla bra tipps man ska vara posetiv i dåliga situationer❤️ i stället för att tänka på det negativa 😊 härligt att du med håller på med Youga det är så avslappnande

 11. Så sant. Tänkte på en sak igår. Vad mycket barnfamiljer som är ute och leker nu, som umgås. Ser aldrig det annars. Personligen ställs jag in för en situation som inte kommer bli rolig, men vaddå.. Nu kör vi

 12. Jag lever mitt liv som vanligt förutom att jag ej kan jobba, då det knappt finns barn där. Men man gör lite mer hemma nu för man har ju tiden. Att komma ut betyder mycket 😊

 13. Jämna veckor jobbar jag vanligtvis på sjön, men rederiet har ställt in alla resor till mitten av april, sedan jobbar jag extra på arenorna Hovet, Globen och Annexet, där är det tyvärr inga evenemang just nu så jag är ledig därifrån. Detta gör att jag får mer tid till det där som jag egentligen inte hinner samt till mina andra projekt vilket är positivt i sig, men jag saknar ändå det sociala som mina jobb medför 🙂

 14. Jag personligen har inte upplevt coronan som en kris eftersom det inte påverkat nämnvärt ännu. Mer än att maken inte kan följa med ut på samma sätt och att man tänker efter en gång extra innan man går till jobb, håller avstånd och tvättar händerna. Med min lite introverta personlighet passar det mig utmärkt….sen att jag ser krisen ur ett samhälleligt perspektiv är ju en helt annan sak. Semestern jag har nu planerade jag in innan och det är väldigt skönt, har varit ute och promenerat på morgnarna och umgåtts mer med mannen…men dagarna springer i väg för mig då jag har så mycket jag skulle vilja pyssla med.

 15. Jag vet att det är precis det som behövs för mig, rörelse. Jag vet att det hade fått mig att må bra. Varför gör jag inte det då!

Kommentera

Up ↑

%d