Bästa lösningen mot grönt hår.

Hej.

Till slut blev allt bra med dotterns hår. Men jisses vilken panik det var någon timme. T hade fått för sig att hon minsann skulle färga ljusa slingor. Hjälp! Flera slingor hade fått ett shimmer av grönt. Tack vare en gammal frisör kompis till mig löste sig allt till slut. Tack A för  – Bästa lösningen mot grönt hår.

Bästa lösningen mot grönt hår.

När det var kaos och allmän panik på ett av rummen i husen tog jag mod till mig och kontaktade en av mina gamla frisör vänner. Alltså varför har jag dragit mig för eller vi inte pratat på så lång tid? Det kan man ju verkligen undra. Hur som helst så gav A mig ett super tips för att enkelt få bort det gröna i håret.

16

Vi gjorde lösningen två gånger och tänkte lite annorlunda. Tilda doppade huvudet i en plastskål. Det var allt lite smått komiskt men tack gode gud för att det gick bra.

Tips!!! Blanda askorbinsyran med ljummet vatten  – iskallt vatten över huvudet är ingen hit alls.

img_7585img_7588

Askorbinsyra löste dagens hårproblem.

Tildas hår blev så himla fint och jämt slingat när de gröna tonerna försvann. Jag fick även lära mig av A att ketchup är en annan huskur som är väl värd att testas.

Det röda pigmenten i ketchup stannar kvar om du smetar in det i håret och låter det stanna kvar en stund innan du sköljer ut det.Viktigt att känna till är att rött och grönt tar ut varandra. Att man ska använda askorbinsyra för att bli av med grönt hår är ingen nyhet, googlar man grönt hår så kommer det husmorstipset upp direkt.

img_7589img_7590

5nn

 

 

 

 

13 thoughts on “Bästa lösningen mot grönt hår.

Add yours

  1. vilka bra tips, jag brukar många gånger när jag tvättar håret schamponera håret två gånger. Detta med ketchup har jag hört, dock trodde jag det var en myt, haha tänk va fel man kan ha ibland. Kanske värt att testa någon gång, för ketchup har man ju alltid hemma. Skulle va lite roligt att se sambon min också om jag tar det och häller i håret haha 😂❤

  2. Vilken tur att det löste sig med T hår. Jag hade ingen aning om att ketchup var bra om man ska färga håret. Då har man lärt sig något nytt. Tildas hår blev väldigt fint 🙂

  3. Så bra att det fungerade! I somras när jag var utomlands lyckades jag dra på mig grönt hår av kloret i poolen. Googlade som en galning och fick läsa överallt att just ketchup som du nämner skulle fungera. Jag löd deras råd och kletade in hela håret i ketchup och det blev som nytt! Fungerade perfekt 😀

  4. Så fint håret blev! Det tipset kunde jag ha behövt för ett antal år sen. Blev utskrattad på jobbet för mitt grönskimrande hår, och fick färga över den misslyckade färgen😂

  5. håret blev ju jätte snyggt på henne smarta tips om man har ljust hår 🙂

  6. Älskar dessa DYI tipsen man kan få i vardagen. Dottern har inte färgat hår men ljust och hon blir lätt grön i håret av klor. Får kanske testa ovan.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: