Tips – Gör din egen handsprit!

Halloj.

Okej, att det råder Corona hysteri i landet och världen över är ingen nyhet. Något som jag stör mig på något enormt är när det stjäls handsprit från sjukhus och vårdinrättningar. Igår fick jag nys om att de som stjäl säljer sina extra förpackningar svindyrt. Helt galet måste jag säga. Tips – Gör din egen handsprit!

Tips – Gör din egen handsprit!

Jag såg igår på en väns insta att hon tipsade om hur man kunde göra sin egen handsprit. Toppen i detta läget när hyllor där det brukar stå flera olika sorter av handsprit gapar tomma. Apotekskedjorna Apoteket och Hjärtat har man beslutat att sätta ett tak på max fem flaskor handsprit per kund. Bra såklart men de är långt ifrån ensamma att sälja liknande produkter.

Blocket förbjuder annonser för munskydd och handsprit för att ”undvika skenande prissättning”. Däremot så säljs produkterna på liknande sidor på facebook.

Säg tack till Thaimorsan eller Siranee som hon egentligen heter för bästa recepten.

Så använder du handspriten på bästa sätt.

Nu har Världshälsoorganisationen tagit fram har råd kring hur handsprit ska appliceras för bäst effekt: Så se och lär säger jag bara.

14qq

Tänk på att handsprit förstör cellmembran i i bakterier, virus och mikroorganismer tack vara hög alkoholhalt. Därför måste minst 60 till 80 procent av slutprodukten måste bestå av alkohol. Handsprit fungerar  allra bäst på rena händer. Är de smutsiga, feta eller oljiga blir effekten sämre. Handsprit ska användas på torra händer.

pusskram

 

 

 

 

7 thoughts on “Tips – Gör din egen handsprit!

Add yours

  1. Är ju lite yrkesskada som uska så vi har alltid handsprit hemma, men just nu börjar den ta slut. Samtidigt känner vi att vi klarar oss med tvål och vatten och jag använder spriten på jobbet där det behövs. Fem flaskor var är ju hysterisk mycket. En flaska varar ju i evigheter .

  2. Bra att det sprids information om hur man tvättar händerna på bästa sätt samt att det ofta räcker med just tvål och vatten. Handsprit behövs bara som reserv-alternativ och inte i större mängder.

  3. Fast man ska tvätta händerna i minst fem minuter och ända upp till armbågen samt även sprita på samma sätt..Egen handsprit är lätt att göra men det fungerar lika bra att tvätta händerna ofta, noggrant och länge..

  4. Det är verkligen galet hur människor förändras och blir helt köpt galna. Begriper mig inte på dessa människor som själ handsprit från sjukhuset. Tycker det är bra att blocket inte accepterar dessa annonser.

Kommentera

Up ↑

%d