Antingen så är vi rädda för Corona eller inte.

Hej.

Jag har in det sista känns det som låtit bli att prata Corona men nu är det dags. Båda våra grannländer har beslutat att stänga både förskolor och skolor. Norge inför obligatorisk karantän för alla som har varit utanför Norden. Antingen så är vi rädda för Corona eller inte.

img_7541
Nej nej Sverige kan inte agera fullt ut – Vi gör som brukar göra  – Tar en kopp kaffe till!!!
Antingen så är vi rädda för Corona eller inte.

Folkhälsomyndigheten ser nu tecken på att det sker en samhällsspridning i Region Stockholm och Västra Götalandsregionen. Håller verkligen med Ebba Busch när hon yttrar sig om Corona.

”I Norge stänger man skolor och daghem. I Danmark stänger man ner alla offentliga miljöer. Men i Sverige sitter skattefinansierade institutioner och räknar på hur många man kan pressa in lokalen utan att bryta mot reglerna. Det är helt fel tänkt. Vi måste ta hand om varandra” Ebba Busch.

Alltså jag kan inte förstå Sveriges resonemang. Antingen så är vi rädda för Corona eller så är vi inte det. Hur kan Sverige ta fram förbud och stoppa alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer för att minska risken för smittspridning. Det är såklart ingen skillnad mellan att ha 499 eller 500 personer i publiken. Risken ligger i att det samlas många människor på samma plats.

Varför ska Sverige alltid göra allt halvdant?

Sedan har Sverige bestämt att kollektivtrafik, arbetsplatser och skolor inte ska omfattas av förbudet. Vad fasiken är detta för trams? Är vi rädda för Corona och ska minska smittspridningen så anser jag att Sverige måste agera som som våra grannländer. Är det någonstans Stockholm som möts är det i kollektivtrafiken och i förskolor och skolor.

Hur som helst då har jag sagt mitt i denna frågan – Punkt slut…

pus

♥ ♥ ♥

 

 

16 thoughts on “Antingen så är vi rädda för Corona eller inte.

Add yours

 1. Ja, vi har nog lite olika tankar kring detta med Corona, jag menar att man inte får gripas av panik och genomföra panikåtgärder som kan få oerhört stora konsekvenser. Man måste fundera en runda till innan man går ut med alltför drastiska åtgärder…sen…klart att det inte spelar någon roll om det är 499 eller 501 personer men någonstans måste man sätta gränsen…sen kan jag tycka att den gränsen är väldigt högt satt. När det gäller kollektivtrafiken är det väl upp till var och en att bestämma om man vill nyttja den. Att stänga skolor är jag mer tveksam till hur det påverkar… det innebär att även föräldrarna måste stanna hemma med sina barn vilket i förlängningen leder till att deras arbetsplatser drabbas. Å andra sidan blir det stora konsekvenser om smittspridningen exploderar också…det är svårt att veta vad som är rätt väg att gå…

  1. Jag håller helt med dig här! Känns som vi är alldeles för mycket landet lagom! Tycker också vi borde göra som våra grannländer! Som sagt; 499 personer eller 501 vad spelar det för roll?

 2. Tycker vi borde lyssna mer på våra grannländer och inte vara så egoistiska (med tanke på pengar) men det är väl lite typiskt sverige att agera försent

 3. Ja, jag har också dragit mig för den här diskussionen. Tycker att det är viss hysteri, samtidigt håller jag med om det här med landet mellanmjölk. Läste på någon av kvällstidningarna sidor idag om en kvinna vars man ligger i respirator, men de anhöriga som träffat honom hade inte blivit testade. Vad håller vi då på med? Fattar inte varför vi inte bara testar på löpande band, lägger prioritet på det och försöker hålla spridningen i schack?!

 4. Jag håller med Diana där, Det kan bli oanade konsekvenser om ingen med barn kan komma till jobbet, Sen kanske man ska vara försiktig med barn i riskzonen.

 5. Förskolor borde definitivt stängas ner o även skolor tills man vet mera . Usch jag mår illa jag bara tänker på ordet .

 6. Att förbjuda sammankomster med fler än 500 människor handlar ju dock inte om att man ska tillåta 499 personer istället. Det handlar ju mer om att saker och ting ställs in och därför inte verkar smittspridande överhuvudtaget. Det här med skolor och förskolor är svårt tycker jag. Å ena sidan är det ju positivt att stänga ned dem under en period för att minska smittspridning men å andra sidan bidrar det ju negativt då många värdefulla personer såsom t.ex. vårdpersonal kommer tvingas stanna hemma och ta hand om sina barn istället för sjuka då.

 7. Som vanligt vågar vi inte fatta egna snabba beslut. Thailand reagerade direkt när detta uppdagades, var själv där under perioden. Dom har 70 fall och hur ser siffrorna ut i Sverige? Inte konstigt eftersom det tog 1-2månader innan vi ens började reagera på resanden in i landet. Sjukt irriterad över situationen och den ekonomiskakrisen är nu nära och kommer drabba måååånga!

 8. Jag tycker att Sverige borde ha agerat direkt när det första fallet kom. När dom ständer skolorna på det viset så måste ju en förälder vara hemma och då mister den ju sin lön

 9. Nej jag håller med dig. Vad är det med just 500? Lika bra att ställa in allt då. Kanske ska ha samma riktlinjer som grannländerna

 10. Så bra skrivet! Förstår inte det där med 500 personer. Räcker med 10 Pers för att man ska kunna bli smittad eller bara en person. Jag tycker inte man ska vara rädd, om man inte är i utsatt situation (sjuk, dåligt immunförsvar etc) men att man ska respektera det och göra allt för att det inte ska spridas.

 11. Jag tycker att vi borde följa efter men det blir katastrofala följder för vård och omsorg om alla barn ska vara hemma. Men annars så blir det katastrof på annat sätt. Det är som att välja pest eller kolera, eller Corona eller kolera?

 12. Jag håller med dig fullt ut! Jag är själv inte rädd för att bli smittad, men det beror kanske på att jag vidtar de försiktighetsåtgärder som behövs utan att det övergår i hysteri. Här i Norrköping har en anställd inom kommunen fått coronasmitta i samband med en skidresa till Schweiz. Personen mår bra, men är satt i karantän i hemmet och jobbar hemifrån från datorn. Personen har dock varit och jobbat innan personen insjuknade så vi får väl se om det blir fler som har fått smittan. Hoppas du får en fin helg! Kram 💖

 13. Problemet med att stänga ned skolor handlar ju mest om att ungdomarna ändå kommer att umgås. Att de är i kontrollerade miljöer på skolan. När det gäller små barn som måste tas hand om (låg- och mellanstadieskolor samt förskolor) så blir det oftast som så att det blir far- och morföräldrar som får ta hand om barnen. Alltså människor som befinner sig i riskzonen som definitivt inte bör ta hand om barn blir oftast de som kommer få ta hand om dem då föräldrarna sitter kvar på sina jobb. De som hävdar att grannar bör ta hand om varandras barn missar faktumet att man blandar miljöer och skapar fler sjukdomar genom att ta in en ny bakterieflora till hemmet. Därav det beslutet, hur segt det än må vara…

 14. Jag är inte rädd för Corona viruset, men såklart inge roligt att bli sjuk oavsett i vad. Men håller helt med om att man bör ställa in skolor och större sammankomster för att undvika smittspridningen. För även fast man inte är i riskzonen/riskgruppen vill ingen ha Corona och bör tas på större allvar även i Sverige för att snabbt få viruset överstökad. Men ja, trist att Sverige som vanligt ska göra saker och ting halvdant. Det hade varit bättre om Sverige kunde ta efter sina grannländer i sådana här situationer 😛

Kommentera

Up ↑

%d