Härligt att hänga på Zetas Trädgård.

Hej Hej.

Fast det var skitkallt så var det så himla härligt att hänga på Zetas Trädgård en stund. Som ni redan känner till är jag en trädgårdsnörd. Vilket jag tackar min kära farmor Elsa för. Innan hon blev riktigt gammal hade hon en helt underbar trädgård i deras gamla hus. Jag ska inte tjata om farmors trädgård för jag vet att jag pratat om den många gånger förut.

img_7501img_7502

Härligt att hänga på Zetas Trädgård.

Fast det var bra råkallt ute i Zetas trädgård så jag jag runt runt och letade nya ideér. Jag fick med mig flera tips bland annat om att skapa en önskehörna i trädgården. Nu har jag suttit en stund och skissat på vad och hur Önskehörnan skulle kunna vara och bli. Jag får skylla på dessa önskekulorna för det är faktiskt deras fel eller tur att min tanke föddes.

En god kopp kaffe fick det bli när jag klurade ut vad jag skulle köpa med mig hem.

img_7506img_7507

img_7524

Fastnade vi Dahlialökarna.

Några blommor som jag är helt såld på är dahlia, fuchia, pelagoner och pioner. Självklart även rosor men de är svåra att få till så som jag önskar här hemma. Dels för vi har för bergig tomt plus att rådjuren gillar dem lika mycket som jag gör. Då tappar jag lite lusten för att få till härliga rosbuskar.

Stannade till bland alla spännande dahlialökar men fastnade inte för någon speciell. De flesta av dem de hade i butiken idag hade jag redan. Skulle det visa sig att de jag har inte tar fart får jag väl köpa nya helt enkelt.

Finaste fågelbadet.

Tänker att ha ett fint fågelbad i trädgården. Vi bor nära skogen och har fullt med både fåglar och djur runt hörnet. Därför skulle det passa så bra med detta fina fågelbad hemma hos mig.

img_7510

Rådjurssäkra Balkansippan Anemone blanda.

Rådjurssäkra växter är en sanning med modifikation. Hungriga rådjur äter såklart allt som de kan komma åt om det verkligen är hungriga. Helt rådjurssäker kan man bara vara om man har sin trädgård på tredje våningen. Och vem har sin trädgård så högt upp? Balkongträdgård är en helt annan sak. Visst är det mysigt med en härligt inredd balkong med mycket växter men en trädgård är allt en trädgård.

Tulpaner och krokusar är det allra bästa rådjuren vet vilket jag lärt mig nu. I höstas planterade jag in alla mina fina tulpanlökar inne i växthuset. Allt för att hålla de så hemska djuren borta.

Jag köpte med mig en balkansippa hem. Det går ju bara inte att lämna Zetas utan någonting fint.

img_7514img_7525

Bjuder på några bilder från Zetas butik.

Har ni vägarna förbi Kungens Kurva området i Stockholm är mitt tips att åka förbi Zetas och ta en kaffe och bara njuta av vackra miljöer och ting.

img_7519img_7521img_7508

Stannade till på Plantagen och köpte en stickling.

När jag var inne i mitt trädgårdsflow tänkte jag att det var lika bra att rida lite till på den vågen. Så jag stannade även till på Plantagen och kikade på alla deras sticklingar. Jag köpte med mig en hängande fuchiastickling i vitt hem. Åh mina vänner nu är jag så taggad och på g med trädgårdsprojekt.

img_7527

kram

♥ ♥ ♥

 

 

13 thoughts on “Härligt att hänga på Zetas Trädgård.

Add yours

 1. Sånt är ju så mysigt, bara gå runt och titta, ta en kaffe och njuta av allt fint!
  Gillade verkligen fågelbadet😍

 2. Oh det låter underbart!
  Jag älskar dahlior (men lyckas inte så bra att övervintra dem) och pioner. Jag älskar rosor också men har inte plats till fler.
  Funderar på att plantera lite blommor vid häcken när den har växt till sig men det dröjer ju något år till, tyvärr.
  Jättevacker sippa!

 3. Åhh vad kul. Jag förstår att du blir inspirerad 🤩 Kan göra hur mysigt som helst med en trädgård ju 😊 Fast här hemma är det mest mamma och pappa som bestämmer 😄 Tycker också Dahlior är så fina i alla dess färger och former 😍🌸

 4. deras butik är jätte fin. hade jag haft en trädgård hade jag också velat fixa och köpa massa blommor mm.
  Fint fågelbad och kulor du hittade
  ha en fin kväll nu. krams

 5. Men åååå så mycket fint. Där hade jag med velat strosa runt och shoppa loss. Det ser så fridfullt och lugnt ut. Åh vad fint.

 6. Men så mysigt det såg ut att kunna gå omkring där och sedan dricka en kaffe hur mysigt <3

 7. Skönt med egentid på ett ställe som du älskar att vara på😊 De hade fina grejer där på Zetas 🙂. Din trädgård kommer att bli så fin med alla blommor 🌸🌺😀 Kram❣️

 8. Du får gärna komma till oss och fixa i våran trädgård. Jag tycker absolut inte att det är uttjatade att få ta en del av din trädgård. Vad spännande med en önske del i trädgården vill veta mer om just den

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: