Jag erkänner – Jag förlorade mot sötsuget.

Hej.

Hör ni idag har jag varit så sjukt sugen på smågodis. Så är det ju för oss kvinnor när vi väntar på det de röda dagarna. Jag erkänner – Jag förlorade mot sötsuget.

img_7498

Jag erkänner – Jag förlorade mot sötsuget.

Ibland kan jag lindra mitt sockersug med något gotte som finns hemma. Idag fanns inte en chans att stå emot. Det var smågodis som jag bara var tvungen att få sitta och mysa med.

Craving eller inte vad vet jag?

Att ha cravings efter sötsaker, chips eller choklad kan tyda på att du har brist på något i kroppen. Ditt sötsug kan vara ett sätt för kroppen att säga att den vill ha vissa näringsämnen och inte choklad eller smågodis. Sötsug kan bero på att man har en brist på mineralämnena tryptofan, svavel, fosfor, kol och krom.

Brist på de mineralämnena känns lite skumt. Vem behöver ha svavel, fosfar och kol i sin kropp liksom? Vad ska de vara bra för? Istället för att mumsa i sig smågodis kan man tydligen äta ost, sötpotatis, spenat, broccoli, färsk frukt, nötter och kål.

Kardemumma är också ett måste i kaffet för mig.

En annan sak som jag verkligen bara måste ha varje dag är kardemumma i kaffet. Visst måste jag ha kaffe men det är ju liksom normalt för det måste väl typ mer än halva den vuxna befolkningen. Däremot att ha kardemumma i kaffet är ett måste som är så galet gott.

img_7496

evevning

 

 

 

 

11 thoughts on “Jag erkänner – Jag förlorade mot sötsuget.

Add yours

  1. Är man sugen på smågodis så är det bara att fixa det, gott är det och känner igen mig ibland vill man bara ha smågodis 🙂

  2. Äsch, du förlorade inte, du gjorde ett val som var bra för dig just då <3 Var inte så hård mot dig själv.

  3. gott med godis ibland..kan nog unna dig det då det säkert inte är varje dag du svullar godis..kardemumma i kaffet är gott, gillar kaffe med kanel och även med chili..mumma..

Kommentera

Up ↑

%d