Sugen på att bleka tänderna hemma?

” Inlägget är i annonssamarbete med Bäst Tandblekning.se ”
Hej.

Sugen på att bleka tänderna hemma? Att bleka sina tänder hos tandläkare behöver inte alltid innebära att man får ett bättre resultat än om man väljer att bleka sina tänder hemma. Vilket känns trist eftersom det  kostar en slant att bleka tänderna på klinik.

tandblekning-hemma-bakgrund

Sugen på att bleka tänderna hemma?

Jag har provat på flera olika hemmakit för att få mina tänder vitare. Kritvita tänder är inte det som jag eftersöker. Däremot vill jag få dem fräschare och gärna få bort alla missfärgningar som jag lätt få av allt kaffe som jag dricker.

Det har blivit vanligare att köpa sig ett kit för tandblekning hemma. Är ni sugna på att bleka tänderna hemma finns det flera olika tillvägagångssätt. De vanligaste produkterna som man kan använda sig av är:

 • Tandblekningskit
 • Tandblekningspenna
 • Blekningsremsor
Hur ska man veta vilka produkter som är bättre än någon annan?

Bäst Tandblekning.se har skapat en guide hjälper oss alla att hitta bästa tandblekningen. De har testat och jämfört alla de olika behandlingarna som de jämfört i sin guide. Bäst Tandblekning.se testat produkterna utifrån flera kriterier:

 • Hur effektiva är produkterna? Gör de verkligen tänderna vita?
 • Är det enkelt att göra tandblekningen hemma?
 • Innehåller produkten farliga och skadliga ämnen?
 • Kundservicen och leveransen hur fungerar den?
 • Hur prisvärda är tandblekningen?
Hur använder man produkterna?

Jag har använt mig utav både blekningskit och penna hemma. Däremot har jag ingen personlig erfarenhet ännu av att bleka med remsor. En av mina bloggvänner bleker ofta sina tänder med remsor vilket hon trivs bra med. Bettskenan har jag varit som mest nöjd och bekväm med även om det blir lite kladdigt en kort stund.

tandisvv

Huskur – bleka tänderna med bakpulver.

Huskurer har används genom alla tider. Jag hittade flera olika spännande huskurer hur man kan försöka bleka tänder. Bakpulver har jag provat på i flera städ och rengöringskurer vilka har funkat bra. Har ni provat bleka tänderna hemma? Skulle ni våga prova på att bleka med bakpulver?

bleka-tanderna-bakpulver

Bakpulver innehåller ämnen som kan slipa bort missfärgningar på tänder sägs det.  Bakpulver behandlingen måste man enligt en studie vara försiktig med eftersom bakpulvrets slipande effekt kan skada emaljen.

Gör så här: Använd en tsk bakpulver med två tsk vatten och blanda ihop till en smet. Borsta dina tänderna i några minuter. Skölj ordentligt med vatten efter behandlingen.

Kram Kram

 

13 thoughts on “Sugen på att bleka tänderna hemma?

Add yours

 1. Det är verkligen så smart att man kan bleka tänderna hemma, men vet inte om jag skulle våga göra det själv haha! Känns inte som att det skulle bli bra :’D <3

 2. Bra tips mkt bättre och billigare att göra det hemma. Smidigt är det också och Man Kan göra det när man själv känner för det. Vet många som gjort både hemma och på salong funderat om man ska pröva men mina är rätt vita.

 3. Åh detta får jag ta och kolla upp! Vill gärna bleka tänderna men är rädd jag ska göra fel haha

 4. Jag är ju lite färgad ef jag jobbat på klinik och vet att våra produkter vi använt är milda och bra och att dem fungerar, Man har sett hur snyggt det blir på patienterna. Det är ju innehållet och väteperoxidstyrkan osv. Dock kan säkert dessa vara bra. Det som är är att även om man bleker hemma eller på klinik ska man alltid gå till tdl först och göra en undersökning och ta bort tandsten och ev om det behövs göra en fyllning eller så om det behövs, för det kan ju förstöra resultatet om man måste göra efteråt. Det är det som är stor fördel att göra på klinik

 5. Bra tips , men behöver inte bleka mina då de e redan bra 🙂 men ddt e bra att man kan göra sånt hemma 🙂

 6. Ja de hade inte skadat. Dock är jag rädd att jag ska klanta till det på nåt vis

 7. super bra tips du kommer med jag har själv aldrig någonsin blekt mina tänder:)

 8. Har använt både skena och remsa och penna för tandblekning hemma med varierande resultat..bakpulver och vatten har jag inte testat..däremot tandborstning med salt och bakpulver och vatten..ersättning för tandkräm under tänderna blir rena och det funkar bra som tillfällig lösning om tandkrämen är slut..Har också testat att bleka tänderna med jordgubbar,bakpulver och salt blandat och det funkade ganska bra men man måste upprepa flera gånger och det är inte gott..

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: