Naturen och trädgårdar har ett fantastiskt sätt att hela oss.

Hej.

Naturen och trädgårdar har ett fantastiskt sätt att hela oss. Att jag älskar både trädgårdsfix och att vara ute i naturen gör det bättre än både terapi och alla läkemedel i världen för mig. Ofta pratas det massvis om att lära sig energibalansera och strukturera sina dagar på de flesta rehab vilket är viktigt såklart. Att däremot hitta ro i kropp och själ och komma till acceptansen missar de flesta. Har man som sjuk inte hittat sig själv i sin sjukdom och nya jag spelar det ingen roll hur många rehab och olika terapiformer du genomgår.

Naturen och trädgårdar har ett fantastiskt sätt att hela oss.

Det finns många teorier kring vad som gör trädgårdsterapin effektiv. En är att naturen gör en väldigt avstressad. Man får mer solljus, mer fysisk aktivitet och sover bättre, säger Patrik Grahn till SVT. Efter en lång förmiddag hemma med både telefonen i örat och datorn i knäet längtade jag ut. Ut och få göra något utan en massa krav på prestationer.

Trädgårdsterapi eller trädgårdsfix som jag säger kombinerar flera olika saker som vi människor mår bra av. Som att ge uppmärksamhet åt kroppen, alla sinnena, det psykologiska, existentiella, sociala, kreativa och faktiskt också det estetiska.Trädgårdsfix ger mig mer lust och min kreativa och estetiska sida får göra som den vill och lite hur den vill i min trädgård vilket är så underbart.

Bara jag och mina trädgårdsprojekt, mitt växthus, mina växter och mitt ogräs och skit i trädgården. För flera veckorna sedan när vi hade vår senast räfsade jag ihop lövhögarna som alltid blir kvar varje höst. Först idag drog jag ihop den och gick upp med skräpet till ena komposten.

img_7360img_7367img_7362

Väckte mina pelagoner och fuchia.

När jag druckit upp kaffet som jag tog med mig ut fanns mer energi och lust kvar. Så jag satte helt enkelt igång att börja väcka mina övervintrade pelagoner och fuchia till liv. Ut från pannrummet och ut till växthuset fick de flytta. Jag bjöd dem även på årets allra första droppar vatten. Så nu är det dags för mig att köpa hem planteringsjord och kolla över krukor till dem. Många av dem behöver få nya krukor och ny härlig jord måste alla få.

img_7364img_7365img_7366

Tror minsann att jag bara måste åka till Zetas i veckan.

Det är sant jag bara måste åka förbi Zetas i veckan. Skulle jag även få in en dag på Djurgården med besök på Rosendal skulle allt vara topp tio. Vad har ni för kul för er denna veckan?

bra

 

 

 

 

12 thoughts on “Naturen och trädgårdar har ett fantastiskt sätt att hela oss.

Add yours

 1. åh önskar att vi bodde i hus så jag kunde plantera och fixa i min trädgård, blir ju inte samma på balkongen. Härligt att du redan börjat fixa. Här har vi inte så mkt planer denna vecka. får ta en dag i taget.

 2. Spännande att läsa om detta! Jag önskar med jag hade i allafall en lite trädgård eller terrass som jag kunde plantera & fixa lite på 😍

 3. Blommor, trädgård och natur har en väldigt helande kraft även på mig.
  Som boende i lägenhet finns ingen trädgård men gott om fönsterblommor som snart får sälkskap av diverse förodlingar. Har fin natur runt omkring dessutom.

 4. Ja, det är ju bevisat att frisk luft & naturen gör en lugn & på bättre humör 🙂. Å jag tror på det. Men jag svårt att mig steget ut ibland.

 5. Jag är inte så bra på det där med växter och planteringar.. Planterar i krukor och har jag tur så klarar de sig ett tag med lite oregelbunden vattning, ha ha!
  Här är det en fullspäckad vecka. Inledde med födelsedagsfirande för sonen idag.

 6. Tänkte ha ett litet växthus framöver på min balkong 🙂 det är fint med natur, jag själv älskar långa skogspromenader

 7. Jag är så dålig på plantera osv men tycker de är roligt att hålla på med ändå.

 8. Ja gud vad bra det är för själen att vara ute. Testa att bara ligga ner i det gröna och bara känna in marken. Det låter flummigt men gud så skönt det är. Man kan känna alla energier som gömmer sig därunder.

 9. Jag håller med dig om att ingen medecin är bättre än friska luften och naturen. Att sitta inne och glo en hel dag är inget för mig. Vad härligt att du har kunnat fixa ute i trädgården. Är det en petong trappa som jag ser på bilden till berget? I så fall är det en sådan jag vill ha.

Kommentera

Up ↑

%d