Tack för allt finaste Ingrid.

Hej.

Igår var en omtumlande dag för mig. R och jag satte oss tidigt i nya bilen och åkte mot Säffle för att närvara vid vår fina vän Ingrids begravning. Tack för allt finaste Ingrid. Innan själva begravningsakten hann vi med att äta lunch på Galna Tuppen som vi alltid äter på när vi är i Säffle.

Tillbaka till Säffle igen.

Nu var det några år sedan jag var i Säffle men det var sig lik förutom att de fått ett nytt stort fint badhus som vi åkte förbi. Samtidigt som det fanns en känsla inom mig att Säffle blir aldrig det samma igen utan Ingrid. Galna Tuppen där har vi ätit flera måltider och haft mycket roligt tillsammans med Stefan och Ingrid så visst kändes det i magen att kliva in där. Det var så stilla på något sätt fast det var fredag och lunchtid. Alla pratade bred värmländska vilket varit så charmigt med Ingrid och hennes dialekt. Ljusen var tända i brasan vilket jag tyckte var så fint.

img_7330

Tack för att jag fick lära känna dig.

Begravningen höll i By kyrka i Säffle. En kyrka som låg fint utmed en väg med en stor vacker kyrkogård. Redan inne i kyrkan kändes det bra och fint. Prästen som höll i begravningen var nämligen Katarina som är vän till familjen, gift en en kollega till både R och Stefan och nu sedan jul och nyårshelgen även vän till mig. Inte varje gång jag besökt eller faktiskt första jag kramat om prästen vänskapligt. Tack Katarina för en så fin begravning. Det måste varit speciellt att begrava en så nära och fin vän som Ingrid även var till dig ♥.

Vacker musik och flera fina framträdanden.

Gudstjänsten innehöll flera fina framträdanden av olika körer och kända ansikten. Starkast var nog när en gospelkör sjöng Tro av Marie Fredriksson. Purple Rain var en stor låt för I och spelades som samlingsmusik. På tal om lila R och jag tog Ingrids färg med oss in. Jag i lila tischa och naglar och R i slipsen och näsduken.

img_7332

Vila i frid finaste I.

Vila i frid känns så fel att säga för jag tror inte att du vilar så mycket alls där uppe bland molnen. I min värld var du en levnadsglad person som gärna busade och njöt av livets goda. Nu skulle jag kunna skriva om alla bus och minnen som jag har av dig men jag sparar dem till mig själv.

En sak vet jag däremot och även du Ingrid såklart att du kommer värna om de dina och finnas hos dem i bakgrunden för all framtid.

img_7333img_7336img_7335img_7338

Tack för allt finaste Ingrid.

kram

 ♥ ♥ ♥

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Tack för allt finaste Ingrid.

Add yours

  1. Så skönt begravningen var fin. Många rosor 🌹🙂. Du får tänka att hon är Nagiala nu med sina föräldrar å släckt ❤️& lever livet. Det är livet ❤️kramar

  2. Så fint att ni matchade med lila som ni vet att hon gillade. Samt så speciellt då en vän till henne höll i begravningen, det var nog mycket känsla även för henne. Oh vilka fina låtar det var valda. Hur klarade sig maken igenom allt =(. Så vackert de ordnat det

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: