Hur många semlor blev det  igår?

Hej.

Hur många semlor blev det  igår? Jag fick i min en och en halv sedan var det stopp i min lilla mage. Som ni redan känner till är jag förtjust i semlor men om sanningen ska fram så har jag ätit betydligt färre i år än vad jag brukar göra. Tror det beror på att jag drar ner på sockret och inget annat.

Hur många semlor blev det  igår?

Hur är ni när det är Fettisdagen? Vräker ni i er semlor? Gör ni dem själva eller väljer ni omsorgsfullt ut vilket bageri som ni ska köpa era från?

För mig är det självklart att vi ska köpa semlorna från det absolut bästa som kanske hänt Tumba på flera år nämligen Surådeg. Deras semlor är helt klart de bästa på kils avstånd. Igår var det tydligen långa köer för att få köpa semlor från dem. Mannen berättade att det var så när han for dit för att fixa semlorna till oss.

img_7292img_7298

Visste ni hur mycket mandelmassa som går åt?

Fettisdagen är en av våra mest älskade fikadagar och är lite av bagarnas nationaldag, konstaterar Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer. Han säger även att vi under självaste fettisdagen smäller i oss sex miljoner semlor. Helt galet många, eller hur?

img_7304

Mall of Scandinavia.

Jag åkte med Tilda en stund till MOS. Hon hade lite saker som hon skulle köpa och jag behövde lite nytt smink. Fick även uppdrag av R att hitta en lila näsduk till kavajfickan inför begravningen på fredag. Det var inte det lättaste kan jag säga men till slut fann vi någon som gick åt lila.

img_7283

Vi fick snö igår kväll.

Kan ni tänka er? Vi fick lite snö i går kväll när jag var iväg för att hämta hem Tilda från gympan. Nu imorse är det fortfarande vitt på marken. Det känns faktiskt lite si och så. Jag älskar snö och vinter men efter denna vårvinter var jag inställd på vår på riktigt.

img_7307img_7310img_7309

7

20 thoughts on “Hur många semlor blev det  igår?

Add yours

 1. Det blev en semla igår. Fikade med dottern. Har du testat espressohouse semmelrulltårta? Den var så god. Liten, men det räcker,

 2. För mig blev det ingen semla just igår , måste ta en imorgon. dock handlar jag alltid lokalt vårt bageri kom 1 eller 2 i sverige på bästa semlan. väntar på resultat. men jag handlar alltid lokalt i vårt centrum – visst fikar jag på andra ställen också. men stödjer gärna här. ha en fin dag

 3. Blev bjuden av svärmor på en semla igår sen blev jag bjuden av praktiken idag haha😊 Älskar semlor, synd det är så mycket socker bara..

 4. Det blev en vanilj semla här för mig igår. Jag äter inte bittermandel som det är i mandelmassa. Jag väljer inte ut var jag ska köpa semla. Utan köper där det finns semlor.
  Det roliga var att det yrde snö i stan igår. Men där vi bor, ca 1mil så dala det lite snö. Men inte så att det la sig. Som i gräset istan 😁.

 5. Jag tycker inte om semlor alls så för mig var det bara en helt vanlig tisdag ;p vi fick också snö igår och sen slaska det lite, sen frusit på så nu är det så halt.. USCH!

 6. Jag åt en. Tycker definitivt det räcker! Kan inte äta fler. Kul med lite nytt smink 😊 Vaknade också till snö för några dagar sedan. Inte okej när jag hade fått vårkänslor redan. Fast vi harvat ioförsig inte kommit så långt på året än

 7. Det blev faktiskt inte en enda Semla för någon av oss här hemma. Det är bara jag som tycker om att äta så få struntade jag i att köpa. Vi fick också lite snö och Wille är överlycklig att snön kom

 8. Jag har fortfarande inte ätit en enda semla i år, jag tycker om dem men det har liksom inte blivit av…maken älskar semlor men bör inte äta sådana så jag ville inte köpa hem för att inte fresta honom.

 9. Jag är ingen älskare av semlor men igår blev det en. Jag köpte färdiga bullar och mandelmassa men svängde själv ihop dom. Blandade mandelmassa med innanmätet av bullen och grädde. Det blev inga vackra bullar för jag orkade inte spritsa ut grädden. Familjen brydde sig inte om utseendet, de mulade bara i sig med stor glädje.

  Det snöade faktiskt här i Skåne idag, tror nog att jag kunde räkna flingorna som låg kvar. Jag älskar snö men nu när vi snart går in i mars kan det faktiskt va så med snö. Jag vill ha, jag behöver våren.

 10. Jag åt faktiskt inte en enda semla igår. Sambon köpte hem varsin men jag var så mätt efter middagen att jag tänkte spara min till idag. Kom på nu när jag läste ditt inlägg att den ligger kvar i kylen ännu, haha 🙂

 11. Herrejäklar med mandelmassa. SJUKT! Men sjukt gott också =). Jag åt faktiskt bara en, det är det bästa jag vet!! Kul med snö men den kan hålla sig hemma hos dig. Kram

 12. Jag åt en semla men kanske mest tur för det. Träffade en vän men hade ingen aning om fettisdagen men klart det fick bli semla på Espresso House.

  Såg mängden på mandelmassa det gick åt och det är inte klokt vad mycket som egentligen går åt!
  Ha det gott!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: