Öppnade årets första fröpåsar.

Hej.

Åkte ner till ICA och köpte mera ny jord allt för att äntligen få dra igång med mina små odlingsprojekt. Solen har strålat här idag igen men det var lite småkallt men det gjorde mig ingenting alls. Öppnade årets första fröpåsar. Så nu mina vänner har jag börjat med mina projekt som så småningom kommer flyttas ut.

Öppnade årets första fröpåsar.

Det är allt något speciellt att sätta de första fröerna i jord varje år. De ger hopp om liv och en bra framtid på något konstigt sätt som är svårt att förklara liksom. Svårast är att få plats med alla små planteringar innan de är så starka och stora att de kan komma ut i alla fall i växthuset.

Fönsterbrädena har börjat fyllas precis som det var förra sommaren. På något vis så blir jag så sjukt taggad av att dra igång olika projekt som man kan följa och pyssla med fram tills de kan stå på egna ben.

img_7268img_7274img_7269img_7273

Nocco – det är trädgård och odlarglädje för mig.

Det är lite så det är att Nocco liksom har blivit uteliv och trädgårdsfix för mig. Så självklart var det ett måste även i år att dricka Nocco medan jag håller igång med mina projekt i trädgården.

Nybörjartips för fröodlare.

Tänkte dela med mig av några bra tips när ni ska sätta era fröer.

*Öppna fröpåsarna försiktigt – Det är så galet lätt att hälften av påsens innehåll åker åt alla håll om man inte smyger upp påsen.

*Använd såjord till frösådder – Viktigt men har ni ingen annan jord än vanlig blomjord kör på den men vattna mycket.

*Odla gärna i minidrivhus – Bra men har ni inte drivhus använd lite gladpack över i början för att få fukt och jorden levande.

*Märk alltid dina sådder – Glöm verkligen inte att märka för det kan bli tokigt eller helt galet om man trycker ner fel sticklingar på fel plats. Eller så gillar man verkligen överraskningar.

*Håll sådden varm och fuktig – Bra tips att låta smådrivhus eller planteringar på fönsterbräden vinterhalvåret.

Bara de inte fryser sönder.

Såg att skogviolerna längst fram vid altankanten på ena sidan redan kikat fram. Så vackra men jag säger fortfarande att det allt är lite sorgligt med allt blommor och växter som redan tittat fram. Tänk om de inte kommer på riktigt när det är deras tur liksom?

img_7276img_7277

pus

♥ ♥ ♥

 

 

9 thoughts on “Öppnade årets första fröpåsar.

Add yours

  1. Alltså KAMILLA! Jag blir ju så himla avundsjuk på dig nu. Nog för att jag om tre dagar äger en hel gård med odlingsyta men vi har ingen aning om hur trädgården kommer arta sig och har lovat varandra att låta den vara över sommaren för att lära känna träd, buskar och röja upp. De förra ägarna har inte alls vårdat den och det är så tråkigt… Så jag får väl ta del av fröglädje här inne och hålla mig till sticklingar inomhus och saker i krukor. Fint att få vara här inne igen förresten, det blir ju inte så att man läser andra bloggar så mycket när man själv har paus. Kram!

  2. Gud så härligt att se att det finns hopp för våren ordentligt. Det kliar i mina fingrar. Det är bara Noccon som förstör =)

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: