Oslagbar metod för färgborttagning.

” Inlägget är i samarbete med Speedheater.com ”

Hej.

Oslagbar metod för färgborttagning. Dags att måla om fasaden? Underhållsarbetet är mycket viktigt när hus ska målas om. Att skrapa bort all färg från fasaden och göra träet rent och redo för målningen har inte varit en  särskilt rolig syssla tidigare. Nu finns en lättare och mer miljövänlig metod framtagen av Speedheater.

Oslagbar metod för färgborttagning.

Ofta har vi en redan tydlig bild av oss själva sittande på altanen i solen framför det nymålade huset. Det är viktigt att komma ihåg är att ungefär 75 procent av tiden med måleriet av huset bör läggas på förarbete och bara 25 procent på själva målningen. Allt för att få ett hållbart resultat på den nymålade fasaden.

farg4

Nu finns det en mycket lättare och och snabbare metod för att ta bort färg från hus med. Speedheater tagit fram en metod som är enkel att använda och varken skadar träet eller användaren. Genom att värma bort färg har Speedheater IR System tagit fram en metod som är oslagbar snabbare och miljövänligare. Allt som är miljövänligare än andra metoder gillar vi alla inte sant. Genom att använda sig utav Speedheater IR System blir det mindre arbete och slutresultat ger högre kvalité och längre livslängd.

Varför är det viktigt att ta bort gammal färg?

Målar man direkt på en gammal färg som har flagnat kommer färgen inte hålla särskilt länge och så blir slutresultatet inte särskilt snyggt. Färgen kommer se knölig och gropig ut om träet som ska målas inte är rent från gammal färg och smuts.

farg3

Vad är skillnaden mellan värmepistoler och Speedheater  IR system?

Våglängderna som används i Speedheater  värmer bara området som är direkt framför värmekällan och inte området runt omkring. Speedheater behöver bara värma färgen till 400-600 ℉ för att separera bottenskiktet av färg från träet. Värmepistoler behöver värma färgen ner till 1000 ℉ för att nå samma effekt.

Värmepistolens varma luft går mellan och under brädorna där damm och skräp samlas. Värmen som är mycket hög kan tränga in på baksidan av träet och antändas. De infraröda strålarna från Speedheater skapar bara värme i övre delen av träet och i färgen vilket gör denna metod har mindre brandrisk.

farg2

Speedheater utvecklar, tillverkar och säljer produkter och systemlösningar för färg-, kitt- och lackborttagning utifrån tre viktiga anledningar.

  • Inte skada underlaget
  • Inte skada miljön eller användaren
  • Enkel att använda

Lösningen som underlättar är SPEEDHEATER

 

Kram

 

 

 

6 thoughts on “Oslagbar metod för färgborttagning.

Add yours

  1. Förarbetet ska man verkligen inte underskatta. Det finns många likheter mellan bygg- och skönhetsbranchen 😉 Om inte grunden görs ordentligt så spelar det ingen roll hur fint jobbet man gör ovanpå är.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: