Måste sluta smussla – mitt hårproblem.

”I betalt annonssamarbete med Akacia Medical ”

akacia_medical_logo

Hej.

Alltså jag blir så less på mig själv. Jag har nämligen en ful ovana att smussla ihop hårstrån och sedan slita bort dem. Så otroligt dumt gjort jag vet. Om jag inte slutar med dessa dumheter snart blir jag kanske tvungen att göra en hårtransplantation. Måste sluta smussla – mitt hårproblem.

Måste sluta smussla – mitt hårproblem.

Att sluta smussla ihop håret och slita av de små klumparna när jag kör bil ensam eller känner mig pressad. Världens dummaste grej…jag vet men så svårt att sluta med. Tipset till mig just nu som funkar ganska bra  är att köra bil med vantar på. Men den övriga tiden när jag smusslar vad ska jag göra då?

jag

Trichotillomani.

Lärde mig nyss att trichotillomani är en psykiatrisk problematik som innebär att man tvångsmässigt drar bort hårstrån från huvudet och/eller kroppen i en sådan omfattning att det påverkar ens vardag. Påverkar det min vardag? Jag det gör det nog allt när underhåret är kortare på ena sidan efter alla dumheter med håret. Detta är mitt problem men alla som drabbas att att håret faller av har inte samma orsak som jag. Nu syns det inte på denna bilden men skulle jag sätta upp håret i en tofs syns det tydligt att mitt underhår är kortare på ena sidan.

Varför tappar vi människor håret?

Varje dag tappar vi hundratals hårstrån utan att tänka på det. Runt 40 – 50 % av alla män tappar håret och den vanligaste orsaken till kal hjässa är ärftlighet. Att vi tappar hår kan också bero på läkemedel, stress, näringsbrist eller sjukdom. Vilket av fallen spelar kanske inte så stor roll. Förlusten av sitt hår kan skapa både skam, sorg och bristande självkänsla.

Går du i tankarna att göra en hårtransplantation?

Med hjälp av en hårtransplantation så kan Akacia Medical effektivt fylla ut kala och glesa områden med hårsäckar och återskapa symmetrin i ansiktet.De kan verkligen göra underverk både för kropp och själ. en hårtranplantation går till så att hårsäckar flyttas från ett område på hjässan som inte är genetiskt kodat att tappa hår. Vilket skapar en fin och naturlig hårtäthet med ert övriga hår.

En hårtransplantation är en permanent lösning för att få håret tillbaka och det brukar göra stor förändring för människors välbefinnande.

har13000_harsackar

” Att få behålla sitt hår är allas rättighet och det ska inte behöva tunna på pris och kvalité, vilket är genomgående i allt vi gör. ”

Tack!

Kliniken finns i Stockholm men de håller även konsultationer i Göteborg. Bor du långväga? Inga problem,  de erbjuder även konsultation över telefon, videosamtal och mail.

Kram Kram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 thoughts on “Måste sluta smussla – mitt hårproblem.

Add yours

  1. Jag har med grejer som jag gör på mig som är dumt att göra. Jag tror ärligt att alla har någon dum grej de gör. Iaf jag vill inte erkänna för mig själv. Att det är inte bra. Även om jag läser att det inte är bra. Så suddar jag bort det. Kram ❤️

    1. Huvudsakligen är att du är medveten om detta och försöker göra något åt det. Har du hållit på med detta i fler år?

  2. Haha, det lät inte som en bra vana 😅 När jag var yngre hade jag alltid en slinga i munnen och sög på. Så äckligt egentligen 😩

  3. Själv gör jag inte det men vet en som gör, bra tips på vad man kan göra då.. 👌🙂

  4. Känner en person som gjort hårtransplantation fast inte just i Stockholm och Göteborg men som är otroligt nöjd! Precis som du skriver kan det ge en bristande självkänsla så tycker det är helt otroligt vad man kan göra, fantastiskt! <3

  5. ett jobbigt problem det där, jag känner två stycken som har dessa besvär och jag tror det är vanligare än man tror. Dn ene av dem jag känner har det så illa att det inte finns hår kvar så vederbörande har numera peruk. Undrar om hårtransplantation skulle hjälpa eller om det också hade åkt av

  6. Så jobbigt det låter. Jag tror att alla människor har någon slags ”vana” som man måste sluta upp med. Hoppas att du kommer på en lösning . Kram till dig!

  7. Va mycket det låter som vi tappar rent naturligt varje dag😂. Låter jobbigt med denna ovana, men ja tror absolut du klarar av att sluta med den❤️

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: