Yoga för kropp och själ.

Hej.

Tro det eller ej men jag håller på att bli en yoga nörd. Yoga för kropp och själ. Yoga kan vara ett sätt att förena kropp och sinne. Det kan hjälpa dig att hitta lugn, varva ned och sträcka ut. För Yoga krävs ingen utrustning mer än gärna en matta och du kan utföra den hemma i vardagsrummet.

Yoga för kropp och själ.

Nu har även jag blivit fångad av yogan. Fattar egentligen inte varför jag inte fastnat tidigare. Allt handlar väl om rätt tid och rätt plats som med allt annat. Yogan är så mycket på samma gång både fysisk aktivitet, återhämtning och mental träning. Nu kommer även forskningsresultaten som visar varför yogan är så effektiv.

Vi är gjorda för att röra på oss.

Som sagt vi människor är skapta för att vara aktiva och röra på oss samtidigt som vi behöver vila och återhämtning för att vi ska fungera. Yoga kombinerar dessa båda komponenter, som många av oss lider brist på i dag. Sara Hoy som är yogainstruktör, folkhälsovetare och arbetar i forskningsprojekt om yoga på Karolinska Institutet och Centrum för Psykiatriforskning vid Stockholms läns landsting menar att:

 ” Det gör yogan unik när det gäller att bibehålla och öka hälsan ”

Forskningen visar att yoga inte bara ökar välbefinnandet utan även kan ge ökad stresstålighet, minska smärta, hjälpa vid depression och oro samt minska risken för hjärt-kärlsjukdom.

Yogan gör mig glad och ger mig en ro.

Förr var det ofta motigt att rulla ut min lila yogamatta och sätta på ett pass på youtube. Nu är det med glädje som drar på mig träningskläderna och sätter mig på mattan innan jag drar igång. Det trodde jag väl aldrig att jag skulle längta efter ett träningspass igen. När jag var gymnast längtade jag oftast till träningen. På senare tid innan jag kom igång igen med min träning var det som ett straff att träna. Jag är så glad och stolt över mig själv som tagit mig hit där jag är idag. Vem vet snart ska jag nog prova på att gå på pass även på en yogastudio. Kikade på ett ställe som jag är nyfiken på idag. Vågar jag boka in mig till nästa vecka tror ni?

12d

Svårare än så behöver det inte vara.

När jag var på Allt för Hälsan i höstas blev jag verkligen pepp på att ta tag i mig och livet igen. Flera inspirerande föreläsare talade så som Kristin Kaspersen. Hon är allt en kvinna som fick mig att lyssna lite extra.

”Att se de små sakerna fyller våra liv med så mycket tacksamhet. Det hjälper oss att se det vi har mer än det vi inte har. Att le mot den du möter på gatan kan ge en glädje som den personen tar med sig och för vidare. Svårare än så behöver det inte vara. Ansvaret för hur jag ska tänka för att må bra ligger hos mig själv. ” K. Kaspersen.

12e

På tal om yogamattor.

På Allt för Hälsan mässan ställde Wilma & Louise bland annat sina helt underbara yogamattor vilka jag sparat i  minnet. Tänk om jag skulle nu när jag fastnat för yogan på riktigt skulle unna mig denna ljuvliga matta. Visst är min lila från Casall helt felfri men denna slår alla yogamattor som jag sett.

12qs

Puss & Kram

30c

 

 

 

 

8 thoughts on “Yoga för kropp och själ.

Add yours

 1. Yoga är bra på många sätt.
  Finns många varianter och kan göras på olika platser.
  Och det finns så mycket att vinna – gäller bara att starta…

 2. Jag yogade förr men så nu hade instruktören tid och det funkade inte längre med jobb och så. Sen har jag inte hittat tillbaks. Har försökt köra ett pass själv, men jag är lat, glömmer bort mellan varven…skulle behöva hitta det där stället igen. Jag fastnade då för Ashtangan som är lite mer kraftfull.
  Dessutom med snygg matta och kläder så blir det ju ännu bättre
  Kram Kajsa

 3. Jag börjar snart på Yoga och jag längtar, Det är alldeles magiskt! Jag hade en fin stund med Malin Berghagen. Vilken människa… vilken själ.

 4. Vad härligt, jag skulle vilja bli en ”yoga-nörd” men har så svårt att koppla bort mina tankar och komma ner i varv för att genomföra yoga. Men jag tror att det vore otroligt nyttigt för mig!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: