Jag behövde inte veta.

Hej.

Är det okej att undanhålla viktiga eller stora saker? Man kanske inte undanhöll men inte berättade hela sanningen heller. Vad är värst? Sanningen kommer kanske ändå fram. Jag behövde inte veta.

Sanningen kommer kanske ändå fram.

Måste man vara ärlig? Kommunikation handlar bland annat om information, tanke, känsla och är ett sätt att få våra identiteter bekräftade. Att tala uppriktigt är att yttra ord som man själv anser och kommer från hjärta och sinne. Ett av de mest framträdande dragen av allmän kommunikation är att vi avser att informera varandra om det som vi tänker och känner om världen.

6a

Jag behövde inte veta.

Där om tvista de lärda skulle jag kunna säga. Jag behövde inte få veta om syskonens resa. Det är sant att jag inte behövde. Det är även sanning att det är deras grej om de vill åka på resa tillsammans. De två har alltid funkat bättre ihop. Jag har alltid varit duracell kaninen av oss tre. Så en kombo mellan oss tre skulle inte bli så bra. Att undanhålla information är upp till var och en är också sant.

Sanningen kommer kanske ändå fram.

Jag tror mig veta anledningen till att jag inte fick veta förrän timmar innan de skulle åka på resan tillsammans. Grejen är den att jag unnade dem båda en underbar resa tillsammans. Det var så enormt generöst gjort av min bror att bjuda syster på den resan. Syster har alltid varit en stor trygghet för min bror och tvärtom.

Det som däremot känns olustigt är att de inte berättade att de skulle åka. När svaren på min fråga helgen innan var om hen hade något kul på G i veckan som kom –  löd ingenting alls precis som vanligt jobba. Inte fasiken glömmer man bort att man på torsdagen ska resa bort heller.

Hur hade de tänkt förhålla sig när deras resa kommer på tal framöver? Låtsas som den aldrig hänt?

Bu måste jag får säga.

Lite lagom tokigt blev det allt. Så till nästa gång: Säg som det är att ni planerat något tillsammans. Nej jag är inte bitter! Det känns bara olustigt att de inte kunde vara ärliga och berätta om sin spännande resa för mig. Som sagt jag är inte varken sur eller irriterad över att jag inte blev tillfrågad. Bara så trist när de inte var ärliga och pratade om sin resa utan höll den bakom allas ryggar.

Hoppas ni fick underbara dagar massvis med minnen och nya erfarenheter med er hem. Väntar på att få se era bilder!

Kram från mig.

♥ ♥ ♥

 

 

 

6 thoughts on “Jag behövde inte veta.

Add yours

  1. Ibland kan man utebli vissa saker för att inte sårad. Dock tycker jag att man får berätta dådsnahär grejer. Man uteblir inte ett syskon. Det är inte juste detta som de gjorde och hoppas att de vet det att du känner så med. Visst det är gulligt mot din syster som din bror gjort, men man ska inte vara gullig mot ena och ej den andra, då blir inte något gulligt gjorr

  2. Det var ju inget att undanhålla. Syskon ska kunna dela glädjen även om alla inte är med på färden. Tycker iaf jag 🤔❤️

  3. Vad tråkigt att dom inte kunde vara helt ärliga mot dig om resan men hoppas dom får en bra resa. Håller med Mirre ska man vara gullig mot ena systern ska man vara gullig mot sin andra och jag förstår att du blir irriterad på det där det skulle jag med bli <3

  4. Jag behöver inte veta hela sanningen om allt, men jag tycker inte att man behöver hålla inne sanningen inom familjen. Om man tror att man ska såra för att man talar om sanningen, så tror jag att det sårar ännu mer ifall man inte är öppen och berättar den.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: