CBD – olja den stora nya trenden.

” ”I betalt annonssamarbete med AlltomCBD.se”

Hej.

I Sverige är psykisk ohälsa av olika slag det vanligaste hälsoproblemet. Studier visar att cirka 25 procent av svenska kvinnor och 15 procent av männen har psykiatriska besvär som stress eller ångest. Det motsvarar runt 1,4 miljoner människor. Det är på tok för många människor som är drabbade anser jag. Inom hälsokostbranschen har CBD oljan tagit världen med storm. CBD – olja den stora nya trenden.

Ångerst och stress kan vara skadligt.

Personligen tror jag att en bidragande orsak är att samhället hela tiden ställer krav på att vi alla ska prestera och leverera produkter eller kunskap. Väldigt sällan hinner vi stanna upp och andas livet. Den återhämtning som vi erbjuder oss själva gör vi även den på en bestämd tid allt för att passa in i våra inrutade scheman.

Precis så var det med mig att jag bara gasade på och lyssnade inte på alla varningssignaler som kom. Enormt dumt kan man tycka eftersom jag rammat den berömda väggen inte en gång utan två. Andra gången var jag fullt medveten om vad som höll på att hända men istället för att lyssna på vad min kropp försökte säga. Vägrade jag hamna på hyllan i vardagsrummet igen och blundade till utmattningssyndromet var ett faktum. Vi och hela samhället måste tänka om innan vi blir ännu fler som drabbas av psykisk ohälsa.

cbd-angest

CBD – olja den stora nya trenden.

Inom hälsokostbranschen har CBD oljan tagit världen med storm. Oljan kommer från hampaväxtens stjälk eller fröna i stjälken för att vara exakt. Det är lätt att missta CBD olja med cannabisen som innehåller THC vilket ger rus och används för njutningens skull när de båda utvinns ur hampa växten. Ren pressad CBD olja är befriad från ämnet THC, vilket inte gör den till olaglig.

Såhär använder man CBD-oljan.

Man kan inta hampaolja på flera sätt. Vissa metoder är mer fördelaktiga än andra. Antingen genom att lägga några droppar under tungan. Lägger du en droppe CBD olja under tungan kommer slemhinnorna ta upp den. Det innebär att oljan på kort tid kopplas till blodet och ger en snabb effekt. Så har jag använt CBD olja när jag var som mest stressad och inte alls mådde bra. Effekten gav ett lugn och ångesten försvann.

Oljan går även att i sig genom kapslar som man sväljer. Ytterligare kan vara att smaka på oljan. Genom att snabbt svälja några droppar olja och sedan dricka ett glas med något flytande för att skölja bort smaken av oljan.

CBD mot ångest och stress.

All vår vardagliga stress skadar oss mer än vad den hjälper oss. Kroniskt höga nivåer av stresshormoner har negativa effekter på vår hälsa. Vilket ofta leder till både ångest och depression. Under de senaste åren har forskare kommit underfund med flera positiva egenskaper hos CBD oljan. Bland annat att den kan att lindra stress, ångest och psykosomatiska tillstånd. Forskningen pekar på att CBD verkar mot stress och ångest genom att reglera serotoninnivåerna, stimulera det endocannabinoida systemet och genom att reparera hjärnan.

Flera positiva effekter har oljan för:
  • Panikångests attacker
  • Bipolaritet
  • ADHD
  • Social fobi
  • Depressioner i olika grader

nordic-cbd-olja-1024x538

Mirakel är något som vi alla vi tro på.

Många människor med psykisk ohälsa är tveksamma till att medicinera med tanke på det eventuella beroendet och biverkningar som kan komma av medicinerna. CBD oljan kan bli den ersättare för medicinering och ge ett inre lugn och låta dig komma till ett bättre mående. Många säger att olja är lite av ett mirakel. Mirakel är något som vi alla vi tro på så visst är det värt att prova på CBD olja.

Kram Kram

 

 

6 thoughts on “CBD – olja den stora nya trenden.

Add yours

  1. Låter som en olja värd att prova. Folk i min omgivning iaf, jag har inget behov av den. Men ska skicka infon vidare till mina nära och kära ❤️

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: