Tanka dagsljus så blir du piggare och gladare.

Hej.

Bristen på dagsljus kan göra dig trött och nedstämd och även påverka dygnsrytmen så att du sover sämre. Vi är alla utvecklade till att fungera bäst i dagsljus. En dusch av dagsljus gör dig piggare och gladare direkt, och påverkar också ditt välbefinnande på sikt eftersom du bildar mer D-vitamin. Tanka dagsljus så blir du piggare och gladare.

Tanka dagsljus så blir du piggare och gladare.

En dos dagsljus är något som vi alla behöver. Det naturliga ljuset från solen påverkar alltså vår hälsa och välmående. Får vi en dos dagsljus på dagen sover vi bättre på natten. Det var något som jag nappade på idag och gav mig ut i trädgården med utebyxorna på.

I natt sov jag nämligen ur uselt och vaknade till flera gånger. Just därför var jag bara tvungen att ge mig möjligheten att få somna om en stund. Med utekläderna på och kaffetermosen fylld gick jag ut på baksidan och började kratta ihop de löv som blev kvar i fjol. Jag tycker att det är en så befriande känsla att att få vara ute i trädgården och småfixa.

img_6850

Sticklingarna fick komma ner i jorden äntligen.

Jag har allt en trivsam och hälsosam hobby jag – att leka trädgårdsmästare. Tror egentligen inte att det kanske är just trädgården som ger mig så mycket energi utan grejen att få vara ute och vara aktiv. Det är ju inte för inte som jag är eller var säger man ju en utepedagog. Jag jobbade 1,5 år under min studietid (vi jobbade två dagar i veckan på våra tjänster) på uteavdelningar.

Hur som helst nu är sticklingarna i jorden och min kasse med jord under diskbänken har flyttat ut till växthuset. Kassen som familjen hatade loss så mycket på.

img_6859img_6858

Kaffe i friska luften.

Det var helt underbart att komma ut och vara aktiv i trädgården igen. Längtar verkligen till det är dags på allvar att småpula lite här och där. Bjöd mig själv på kaffe från termosen när jag behövde pausa och fylla på med gott kaffe. Vilket blev gång på gång – allt bara för att jag kunde såklart.

img_6860

img_6855
Bilden signalerar exakt hur jag kände mig idag innan jag väl kom ut. Upp och ner med huvudet före.
Yes – jag gjorde det igen.

När jag redan pratat om ett av mina stora intressen i livet trädgård s¨å måste jag även prata om det andra foto såklart. Jag fick med mig en bild idag som jag verkligen kände yes när jag kom in och fick in dem i datorn. Ni vet när man verkligen ser vad resultatet blev av de bilderna.

Björkhäng ska verkligen inte vara sprängfärdiga i början av februari. Allt för ofta skrämmer naturen mig nu. Ingenting är som det brukar och det vackra kanske inte alltid är sund och bra för naturen.

img_6856

braaaa

 

11 thoughts on “Tanka dagsljus så blir du piggare och gladare.

Add yours

 1. Sätt och prata om det där med dagsljus i morse i bilen, när jag gnydde om hur trött jag alltid är. Men det är ju så mycket grått väder just nu.
  Visst längtar man tills det är dags att få vara ute och pula i trädgården igen.
  Kram Kajsa

 2. Är så sant man ska inte se hägg nu, men ack så fint det är och snyggt fångat. Ja att påta oh feja i trädgården skulle jag också må bra av minsann =D. Dagsljus behöver man sannerligen

 3. Så sant! Jag märker stor skillnad på mitt humör och välmående de dagar då jag varit ute och tagit en promenad i dagsljuset vs de dagar då jag bara suttit inne och pluggat hela dagen.

 4. Dagsljus behöver vi verkligen för att bli piggare. Så fort solen skiner blir jag så glad och beger mig ut på en promenad. Nu är våren välkommen 🙂

 5. Jag håller med dig om stt dagsljuset är väldigt viktigt för oss. Själv ligger jag efter med sömnen och borde försöka få till några timmar sömn. Men sitter heller här ute i trädgården och andas in den friska luften.

 6. Jag själv blir jätteglad när solen är framme 😃☀️. Jag får även lite mer energi. När det är mulet & nästan mörkt. Så känner jag inte alls lika dant. Istället så sänkts mitt humör. Lusten att gå ut blir mindre. Lusten att göra något inne blir mindre.
  Kram❣️

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: