Afternoon Tea på Taxinge Slott.

Hej Hej.

Familjen överraskade mig en en hemlig utflykt på födelsedagen. Efter en stunds bilresa kom vi fram till Taxinge Slott. Afternoon Tea på Taxinge Slott. För två somrar sedan var jag, Tilda och Marcel där och fikade på deras kakbuffé. Tebjudningen var verkligen hur mysig som helst.

Afternoon Tea på Taxinge Slott.

Taxinge slott dukar upp med goda ostar, scones med hemgjorda marmelader och söta minibakverk i slottets salonger när det serveras afternoon tea. 

Slottsmiljön är så vacker med högt i taket och härliga soffor att sitta ner i. Sconesen var verkligen goda för att inte tala om alla goda marmelader som det bjöds på. Dessertbordet gick inte heller av för hackor. William och jag hade samma favorit – hallonpannacottan. Men så tycker vi väldigt lika också om bakverk och alltid gjort.

img_6773img_6775img_6777img_6784img_6780img_6789img_6786img_6802img_6819

img_6816

Taxinge slott med alla sina parker.

Taxinge har flera vackra parker och ligger vackert vid Mälaren. Marcel och hans skola hade sin avslutningsbal där när de slutade 9:an. Det finns även flera små hantverksbodar och ett stall. Nere vid parkeringen finns en badplats som varit välfylld när vi varit på Taxinge Slott tidigare.

Spökeken som i dagsljus ser ut som en helt vanlig ek men vid fullmåne Vid spökeken som i dagsljus ser ut som en helt vanlig ek lär det vid fullmåne hända oförklarliga saker.  Det sägs att förr stannade likprocessionerna till här i väntan på klockringning. Vi missade eken idag men gick runt ett varv i några av parkerna innan vi åkte hemåt igen.

img_6828img_6833

Bjuder snart på bubbelfest.

Som jag berättade tidigare idag fick jag fin champagne i present. Mycket bubbel blev det till mig. Så jag får nog allt ta och ställa till med bubbelfest snart. Vem vet snart kanske det dimper ner en inbjudan om bubbelkväll framför Mello!!!

img_6843

406 Grattis på födelsedagen modern

Tack Tack alla fina som grattat mig idag.

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

 

10 thoughts on “Afternoon Tea på Taxinge Slott.

Add yours

  1. Först och främst vill jag bara säga grattis på födelsedag i efterskott. Vilken annorlunda överraskning dom överraskade dig med. Älskar också slott men aldrig haft turen med att äta på ett slott

  2. Så kul med överraskningar, och denna verkar riktigt smaskig..te och kakor är ju så gott

  3. WOW så underbart, jag hade gärna hakat på. Vad roligt att se lite av din familj och så fin du är i kjolen!!! Kram och GRATTIS fina Kamilla

  4. Åå så trevligt & mysig överraskning av familjen 😃.
    Jag har varit där på julmarknad. Stått i låång kö för fika. Det är jättefint där 😃. ”Hela Sverige bakar” håller ju till där någonstans vid slottet.

  5. Afternoon tea är ett riktigt mysigt koncept tycker jag! Men så är jag ju ingen kaffedrickare heller 🙂
    Synd att man inte bor närmare Stockholm, för bubbel och mello låter som en bra kombo!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: