Helt klart en födelsedag i min smak.

Hej.

Någon fyller år i dag vem kan det vara? Jo det är ju jag det som har födelsedag idag. Jag fick även finaste Champagne Coupe designade av Erika Lagerbielke Orrefors. Idag fick jag skönsång, paket och frukost på sängen i sedvanlig Rytterlund anda. På eftermiddagen blev jag bjuden på afternoon tea på Taxinge slott. Helt klart en födelsedag i min smak.

img_6814img_6817

Helt klart en födelsedag i min smak.

I mina paket låg det en upplevelsepresent där jag själv kan välja vad (sånt gillar ju jag), fika pengar eftersom jag önskade mig god fika. Choklad fick jag också vilket passar mig perfekt.

Jag fick även finaste Champagne Coupe designade av Erika Lagerbielke Orrefors Kosta Boda. Champagne och bubbel är en stor passion i mitt liv. Är det något som jag verkligen uppskattar är det när bubbel serveras i kupor istället för glas. Champagne Coupe känns dubbelt så lyxigt som att dricka bubbel i glas. En flaska fin champagne fick jag också så jag kan testa dem på högsta nivå.

img_6834-1img_6835-1img_6840-1

Alla glas går att diska i maskin.

Jag som är så nära Glasblåsarens barn man kan komma vet att fin glas diskar man omsorgsfullt och försiktigt förhand.  Pappa jobbade många år som formsnickare åt de stora glaskonstnärerna på Åfors Glasbruk. När jag idag läste på om mina nya glas ramlade jag nästan av stolen. Alla glas går att diska i maskin, står det om dem. Frågan är bara om man ska våga eller inte?

Nu har det hänt grejer kan jag säga för det trodde jag aldrig. Frågan som jag känner att jag bara måste ta reda på imorgon är om dessa verkligen är handblåsta vilket är Kosta Boda Orrefors signum. Lagerbielke kallas och är Orrefors servisglasdrottning med flera stora succéer på sin lyra.

Erika Lagerbielke har tagit fasta på vad den nya generationens glasköpare önskar sig av sina glas. God design, bra funktion och bekvämlighet har varit riktmärkena för servisen. 

kram

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

 

17 thoughts on “Helt klart en födelsedag i min smak.

Add yours

 1. Åh stort Grattis på din dag – vilken härlig födelsedag den innehöll ju allt det bästa och vad fina presenter du fick. och mysigt med afternoon tea. Hoppas du får en mysig kväll nu kram

 2. Ett STORT GRATTIS på din födelsedag!! 🎊🌹🎁🙂
  Att få en fika betald är inte dumt alls 😊
  Åå vad fina glass. Jag skulle heller inte våga köra dem fina glasen i diskmaskinen.
  Ha en fortsätt mysig födelsedag! Kram❣️

 3. Varmt grattis på din dag! Din dag låter helt i min smak också 🙂
  Angående att diska fina glas i maskin så har jag hört att glas faktiskt går lättare sönder när man diskar dem för hand, för det blir liksom andra spänningar i dem. Vet inte om det stämmer, så skriv gärna och berätta om du får veta mer!

 4. Måste ju fråga vart din kjol är ifrån, den gillade jag. Samt så fina presenter och fint uppvaktad du vart idag då, men det ska du minsann vara också =D STORT GRATTIS än en gång

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: