Hammare är en av hantverkarens viktigaste verktyg.

” Inlägget är i samarbete med Verktygshandlarn.se ”
Hej.

Hammare är en av hantverkarens viktigaste verktyg. Är du osäker på vilken hammare du skall välja? Att välja rätt verktyg för den oinvigde eller hobbysnickaren är inte det lättaste. Ofta finns det en uppsjö av olika hammare ute på marknaden. Och för den ovane som jag är det verkligen svårt att välja rätt. Visste ni hammaren är nummer ett för en hantverkare?

Hammare är en av hantverkarens viktigaste verktyg.

Något som jag verkligen uppskattar är när företag har olika guider där de råder sina kunder på nätet. Tänk er så smidigt det är att gå in till Verktygshandlarn.se och som i mitt fall läsa deras hammarguide. Inte visste jag att hammaren var alla hantverkares viktigaste verktyg innan jag fick lära mig i hammarguiden.

Screenshot_2020-01-30 Hammarguide hos Verktygshandlarn se

Balansen i hammaren är viktigt.

Viktfördelningen från ” huvud-till-handtaget ” spelar en stor roll. Men en hammare med bra balans ska det kännas som om hammaren svingar sig självt. Vilket är a och o när det handlar om ergonomi vilket i sin tur gör att jobbet känns både roligare och enklare.

Spiknings tips från Verktygshandlarn.

Tro det eller ej men det gäller också att försöka spika med så rätt teknik det bara går. Första tipset som jag tog med mig var att greppa hammaren stadigt i mitten av handtaget och skaka hand med din hammare! God dag God dag lilla hammare ska man alltså börja med att säga. Det lät riktigt bra tycker jag att man ska börja med att hälsa på varandra. Man ska även börja med att knacka lätt på spiken med hammaren innan man hamrar på ordentligt.

Största fokus ligger på kundnöjdhet.

Verktygshandlarn.se är en svensk leverantör inom verktyg, skydd och skruv. Som levererar till kunder i Sverige, Danmark och Finland.

verktyg

Kram Kram

 

 

 

 

 

 

 

11 thoughts on “Hammare är en av hantverkarens viktigaste verktyg.

Add yours

  1. Finns säkert mycket små tips där, men då man använder det så sällan funkar nog vad som helst 🙂 Är född med tummen mitt i handen så struntar man nog i vilket

  2. Vilket bra inlägg, inte lätt för den ovetande nej. Det med att hålla fast grepp i mitten och rätt teknik att slå i spik har jag en hum om, gör det mesta själv hemma 😁

Kommentera

Up ↑

%d