Ingefärsshot – hur nyttigt är det egentligen?

 Hej Hej.

Aj säger jag! Jag vaknade imorse och kände mig öm i vänstra ögat och lite förkyld. Det är ju förkylningstider så det skriker om det! Så kanske inte alls så konstigt att jag åkte på en vagel och känner mig som jag gör. Ingefärsshot – hur nyttigt är det egentligen? Funkar ingefära mot en vagel i ena ögat?

29c

Huskurer tar jag gärna emot för att få bort vageln.

En vagel är en tillfällig inflammation i en av ögats talgkörtlar. Mitt bästa tips för att få bort vaglar brukar vara att skrapa lite med nagel över den så den lossnar eller går sönder. Vilket inte alls funkat denna gången hittills. Så hur gör jag?

Vaglar smittar inte alls kan vara skönt att känna till. Några nya tips har jag skrapat ihop från St:Eriks Ögonsjukhus. Tipsen från dem har inte funkat hittills. Men jag får kanske ha lite is i magen och låta det gå lite längre än några timmar. Ni vet ju att jag är mästare på att vara fröken bråttom som vill ha allt fixat på momangen.

29a

 • Ta en tvättlapp eller liten handduk.
 • Blöt handduken med hett vatten och vrid ur.
 • Lägg den varma duken hopvikt mot vageln tills värmen försvunnit.
 • Upprepa flera gånger.
Ingefärsshot och förkylningstips.

Vitlök, ingefära och honung ska vara bra livsmedel att ha hemma när förkylningarna är i farten. Vila, vätska och värme brukar vara en bra tumregel att köra på när man blivit förkyld. Många brukar få tips att dricka en rykande kopp te när förkylningen slår till. Det sägs vara bevisat att varma drycker kan lindra förkylningsbesvären. En studie som genomfördes vid University of Cardiff visade att heta drycker minskade halsont, hosta, nysningar och rinnande näsa.

Ingefärsshot – hur nyttigt är det egentligen?

Att dricka ingefära i form av shots eller te är mer populärare nu än någonsin. Ingefära ska vara så nyttigt att det kan hjälpa vid förkylning, öka fettförbränningen och vara bra för magsmältningen. Men vad är egentligen sant? Helt klart värt att testa och göra egen shot. Vet ni vad – min shot är ganska god.

29d29e

Ingredienser för 1 liter:

 • 200 g färsk ingefära
 • 1 liter vatten
 • 1/2 dl flytande honung
 • 2 citroner, saften

Gör så här:

 1. Skölj ingefäran noga och riv den grovt, enklast går det i matberedaren med rivjärnet monterat. Ingefäran behöver inte skalas.
 2. Lägg ingefära rivet i en kastrull tillsammans med vattnet och hetta upp till max 40° för att behålla nyttigheterna.
 3. Sila av.
 4. Låt svalna, tillsätt honungen och rör tills den har lösts upp.
 5. Pressa saften ur citronerna och rör ner den i ingefärsvätskan. Sila av igen med en finmaskig sil.
 6. Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att ta en shot.

 

 

7 thoughts on “Ingefärsshot – hur nyttigt är det egentligen?

Add yours

 1. Ingefära tror jag på. Har tänkt att skaffa en juicepress just för detta. små shootar varje dag, med massa näring

 2. Usch, jag hatar verkligen vaglar…de är irriterande och gör ont och tar oftast tid på sig att försvinna. Jag lider med dig… jag är inte förtjust i ingefära men tror att det kan vara ganska nyttigt, i alla fall kan det aldrig skada.

 3. Jag har faktiskt aldrig haft en vagel men det låter riktigt hemskt. Däremot har jag hört att ingefära ska vara bra mot förkylning 🙂

 4. Jag har aldrig druckit ingefärsshot, men tack för receptet så jag kan testa att göra😊 Beträffande vagel så brukar jag också skrapa med nageln, men jag sköljer ögat upprepade gånger med min kontaktlinsvätska också. Den är snäll mot ögat och tar död på bacillerna.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: