All in i den kinesiska medicinen.

Hej Hej.

Idag gav jag mig själv en spännande resa. All in i den kinesiska medicinen. I början av året när vintern blivit något skit tråkigt oktober blir i alla fall jag allmänt less. Hur känner ni? Just därför unnade jag mig en härlig och välgörande behandling idag.

28bb
Bild lånad av Inger Axiö Albinsson
Akupunktur, Tui-Na-massage, koppning eller kranio-sakral behandling.

Jag är intresserad av hur kropp och själ hänger ihop. Den kinesiska medicinen kallas alternativmedicin i västvärlden och använder ett holistiskt synsätt. Vilket innebär att man ser till hela människan. Man botar inte bara sjukdomens symptom utan försöker istället hitta den verkliga orsaken till symptomen. Inger Axiö Albinsson var hur kunnig som helst och jag fick lära mig massor och prova på alla behandlingsformerna. Bara för att jag var så nyfiken och intresserad gick jag –  All in i den kinesiska medicinen.

Välgörande kroppsbehandling.

Jag hade bokat in mig på en behandling som innehöll akupunktur, tui-Na-massage och koppning. Förutom den fick jag även ta del av en Tuina  som är en kinesisk massage och en kranio-sakral behandling. Så nu är jag full lärd inom Kinesisk medicin. Skämt såklart men jag har fått enormt mycket ny spännande kunskap.

Akupunktur har jag testat på innan medan koppningen var helt ny för mig. Koppning är en gammal traditionell läkekonst som behandlar på djupet. Med hjälp av vakuum och sugkoppar skapas ett undertryck som effektivt ökar blodcirkulationen och transporterar bort slaggprodukter i bindväven. Tio minuters koppning kan jämföras med trettio minuters klassisk massage. Det var allt en lite små skum känsla när sugkopparna sög tag i mig.

img_6650img_6651

Kombinationen mellan nålarna och koppningen funkade verkligen. Efteråt var det så skönt och jag kände mig verkligen avslappnad.

Kranio-sakral behandling.

Denna metoden går ut på att mycket mjukt behandla skallens alla ben i förhållande till ryggraden och bäckenet och korrigera små felställningar. Tydligen så löser man spänningar i kroppens genom att med minimala små tryck och olika sätt att hålla huvudet på. Helt sjukt att jag började röra huvudet minimalt men ändå så jag kände det.

Oj vad jag skriver och babblar, eller hur!

Annars så hann jag även med en god lunch. Det fick bli en hallumisallad med valnötter, bulgur och honung. Himla tur för mig att jag hann äta lunch innan min behandling. För jag snoozade för många gånger för att få i mig mer än kaffe innan jag åkte.

img_6648

Hiss eller diss på att bo i detta hus vid Torsplan?

Diss säger jag men tror det är många tonåringar och unga vuxna som skulle ge vad som helst för att bo där. Utsikten från Skyskrapan måste vara magisk. Stockholms allra högsta bostadshus. Hoppas bara inte de boende har svindel eller höjdskräck.

img_6645

Kram Kram

13 thoughts on “All in i den kinesiska medicinen.

Add yours

 1. Ja, när det är grått väder länge så märks det på mitt humör.
  Jag skulle behöva gå på massage p.ga min nacke & rygg. Sen tycker jag att det är väldigt skönt 🥰. Något jag unnar mig när jag har råd med det 🙂

 2. Åh vad häftigt att få prova allt det där. älskar massage , nu blev du ju verkligen full lärd och det är ju intressant hur allt hänger ihop.
  Hade också velat prova akupunktur igen var så länge sedan.
  Så lite smått avis på dig. kram

 3. Jag har länge varit intresserad av Kinesisk medicin just för att de fokuserar på att bota orsaken till symtomen istället för som här i västvärlden fokusera på at bota symtomen i första hand. Har provat akupunktur men det hade så starkeffekt att jag blev dålig, massage tror jag stenhårt på särskilt lymfmassage. Tror också att akupressur och koppning kan vara bra….och deras fokus på gymnastik, chigong och yoga…..kul att du fick lära dig så himla myckert.

 4. ja du för att bo där njaee säger jag, är ej höjdrädd, men uppskattar ändå inte höjder, men coolt är det. JA förstår det var speciell känsla och sugas fast en stund, men kan tro att det och akupunktur gav en skön känsla efteråt

  Det var en sallad jag skulle gillat och säger igen vilken snygg väska

 5. Wow, vad häftigt att prova allt det. Det låter spännande, skulle mer än gärna prova det. 😊 Nej det huset skulle man inte vilja bo i 😂

 6. Jag är massageterapeut och gjort massor av sådana behandlingar som gjorts av kollegor. Det är superbra! Jag har själv använt ”sugkoppar” på några av mina kunder, det är skitbra.

 7. År så intresserad av detta. Har gjort koppning tidigare och precis som du säger, en skum känsla men gör underverk, Tror också på att se helheten, och inte bara små delar om man ska må bra,

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: