Simhopp i Eriksdalsbadet igen.

Hej.

I söndags kväll var det återigen dags för mig att sitta på läktaren i Eriksdalsbadet. Simhopp i Eriksdalsbadet igen. Tildas simhopp startade upp efter jullovet. Simhopp är ganska långt ifrån gymnastik och konståkning som jag höll på med. Samtidigt som jag tror att Tilda kan ha nytta av de båda idrotterna in i varandra.

Simhopp i Eriksdalsbadet igen.

Jag är så grymt imponerad av simhopparna som vågar hoppa alla dessa svåra hopp. Det hoppas från alla höjderna och jag är så glad att det inte är jag som ska hoppa. Djupt vatten har alltid skrämt mig vilket är ganska konstigt egentligen. För jag har eller hade som barn inga som helst problem med att snurra och vara under vattenytan. Däremot när jag inte bottnar kommer paniken. Det hände en grej som barn vilken satt spår i mig.

img_6579

SK Neptun.

Tilda började med simhopp förra sommaren då hon ville testa på idrotten och gick på ett sommarläger. Därefter ville hon fortsätta och hamnade i Nivå 2 från början. Egentligen ska man börja från början men hon var väl så duktig att hon blev placerad där redan efter första lägret. I Eriksdalsbadet finns en separat simhopps hall där SK Neptun och även Polisens simhopp tränar. Verkligen en proffsig hall med hur många trampoliner och uppvärmningshallar som helst.

T är glad och nöjd då hon fick med sig sin kompis som hon lärde känna i fjol i samma grupp igen. De är gympatjejer båda två och tävlar ibland mot varandra med gymnastiken.

Spänst, precision och teknik det är simhopp.

Något som jag verkligen tycker är bra med simhoppet är att de är så få i gruppen. Det är hur många grupper som helst som tränar samtidigt. Men med sin egna tränare och max 8 i varje grupp. Tilda är glad att hon fick ha samma tränare även detta året. Han känns verkligen proffsig och kunnig.

I simhopp har jag lärt mig att grunderna är superviktiga. Har de inte dem korrekt kan de inte gå vidare till nästa nivå. Nästa nivå för Tilda är E och då är det ut och tävla på riktigt som gäller. Men en sak i taget nu är det ny termin och hon är på Nivå 2. Spänst, precision och teknik det är simhopp så långt har jag lärt mig hittills.

img_6586

img_6583img_6578

Hade ni bra avslut på helgen?

20

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

5 thoughts on “Simhopp i Eriksdalsbadet igen.

Add yours

  1. Jag har också en rädsla för djupt vatten, vet ej vad det är men kan simma och älskar att bada 🙂 duktig som vågar hoppa 🙂

  2. Det där är jag övertygad om att det är en genomgående bra sätt för kroppen och det kombinerta med gymnastik är nog precis rätt, Kan även tro att både dem är superkul att kika på

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: