Dream on på Lilla Essingen.

Hej.

Har ni några drömställen där ni mer än gärna velat bo? Jag har så länge jag jan minnas drömt om att få bo på Lilla Essingen eller i Hammarby Sjöstad. Dream on på Lilla Essingen. Ön som är en stadsdel i Stockholms innerstad mellan Kungsholmen och Stora Essingen i Mälaren. Ni som följer mig vet redan att jag älskar staden och vattnet. Samtidig som jag är en torpare som älskar att fixa med växter. Igår drog jag och två av barnen till ön.

26

Ön går under smeknamnet ”Lilla Nice”.

När jag såg att det fanns en lägenhet ledig med SKB som R är medlem i sedan han var en liten skit tänkte jag att vi måste ju bara gå dit och kika på vad det är. Det är en sak att tycka och tänka men man behöver också få en verklig känsla för hur det faktiskt är på Lilla Essingen. Eftersom att visningen är på kvällen tänkte jag att det skulle vara bra att se området i dagsljus. Särskilt eftersom Lilla Essingen bara varit och är en liten dröm som jag egentligen inte har så mycket kunskap om.

Lägenheten som är ledig är en fyra med med möjlighet att göra ett extra rum. Tyvärr är det en enorm skillnad att gå från 170kvm till 100. Vilket säkert skulle göra oss alla knasiga på varandra. Vad tror ni? För att inte tala om parkeringar som alltid är svårt i stan. Vi har ju liksom inte en bil som ska få plats utan tre idag.

Lilla Nice! Klart att man ska bo där eller?

Att få bo med sjöutsikt och max 20 meter ut till Luxviken låter lite för bra för att vara sant. Det är verkligen inte alla som har den möjligheten att bo med balkong med utsikt över Mälaren och vattnet utanför dörren. Antingen kan man ha både stan och underbara miljöer runt hörnet. Eller så har man ett hus med stor trädgård, skogen runt hörnet men långt in till liv och rörelse som nu. Den får vi ta och suga på ett bra tag känns det som.

Hur som helst så ska det bli spännande att gå och kika på lägenheten för att få en känsla för vad det innebär att bo så. Förr bodde vi i stan och jag saknar stan varje dag. Är det någon som är ambivalent så är det jag. Kan tänka att det kan vara bra att börja spåna för vem vet om några år är det nog bara R, T och jag kvar. Killarna är ju stora och vuxna och kanske flyger inom fem år, vem vet?

img_6564

img_6563img_6559img_6560img_6570

img_6566

img_6567img_6573

kram

♥ ♥ ♥

11 thoughts on “Dream on på Lilla Essingen.

Add yours

  1. Det är nog bra att se framåt men att gå från 170 kvm till 100 är nog i häftigaste laget om alla familjemedlemmar ska följa med. Men det är klar, med rätt planlösning kanske det går

  2. Men sååå magiskt 😍 åh jag förstår att du vill bo där, ska bli spännande att höra vad du tyckte om lägenheten sen!

  3. ja du det låter ju helt underbart där, där hade för mig inte heller varit något problem. Jag hade gärna bott i Örebro tycker det är en trevlig stad.

  4. Det ser verkligen vackert ut. Det kan vara lite skrämmande det där när man kommer nära en dröm och börjar fundera på vad det skulle innebära att faktiskt uppfylla den. Jag har också hittat var jag skulle vilja bo så nu är det bara att börja jobba för att komma dit.

  5. Jag bor också jättebra, men finns ett annat område som jag hellre vill bo i. Tyvärr skulle det bli mycket dyrare för oss då lägenheterna är ca dubblet så dyra och oftare högre avgift än vad vi har nu. Men visst måste man få drömma lite ?

  6. Gå & titta kan man alltid göra 😊. Jag skulle nog ha valt att bo vid vatten. Om jag fick välja & hade bostäder som jag fick. Ena låg vid skog & natur. Andra låg vid vatten. Lycka till! 💖

  7. Så vackert det är där i den delen av Stockholm. Har aldrig varit där men den utsikten var vacker men kan tänka mig att det är väldigt dyrt i den delen 🙂

Kommentera

Up ↑

%d