Tankarna flög iväg.

Hej.

Ibland kan man verkligen bli fundersam på olika saker. Så som idag när jag gav mig ut på min PW efter en förmiddag vid datorn. Under min promis i skogen såg jag några saker som verkligen gjorde att tankarna flög iväg.

En rastplats eller vad?

Längs ena spåret nere vid Brosjön hade det byggts en ramp och som en altan med bänkar och bord med räcke runt. Inte lite konstigt kan jag nog tycka att man mitt ute i ingenting bygger en ramp med uteplats mitt ute i skogen. Visst att det är trevligt och att alla ska få kunna ut och njuta av vårt vackra Vinterskogens Naturreservat. Men denna platsen hade inte alls byggts nära parkeringen. Vilket man kanske skulle kunna tänka var en av tankarna dvs att även rullstols och funktionsnedsatta skulle ha lätt att kunna ta en fika i skogen. Hur som helst – hoppas att denna platsen kommer att komma till bra användning.

img_6495

Polkagrisrosett.

Jag vet inte vad ni ser men jag såg en polkagrisrosett. Kanske bara för att dessa banden var knutna så samt att de verkligen lös upp mitt ute i ingenting. Det är ju så sant så sant att det är kontrasterna som gör skillnaden.

img_6496

Jag  såg söta nalle fötter och sonen en gubbe med mjuka öron.

Något som vi jobbade mycket med när jag jobbade som ateljerista handlade förstås om bilder. Men att kunna förmedla vad olika man ser och hur olika man tolkar bilder. Jag såg som sagt nalle fötter medan sonen tyckte att han vid första anblick såg en gubbe med öron.

Nu tror jag då att det är någon form av svamp som växer på björken  en så kallad Tinder Fingus som kanske inte är så bra egentligen. Hur som helst var de en av de sakerna som verkligen gjorde att tankarna flög iväg när jag var ute på min skogspromenad. Vad ser ni i bilderna? Kul att få höra flera tolkningar.

img_6497img_6498

Skulle kunna vara i Småland men icke.

Gärdsgårds staket finns det gott om i Småland hemma hos mor och far. Men tro det eller ej inte långt från vårt casa finns detta underbara staket. Vilket är början på vägen in mot skogen där alla sjöarna ligger. Så vackert måste jag säga innan jag säger…..

vaggtext_god_natt_sov_gott_bild

♥ ♥ ♥

 

14 thoughts on “Tankarna flög iväg.

Add yours

 1. Jag vet inte alls vad det föreställer de vid trädet. Ser ut som en näsa för i mitten (kvisten) så tycker nog att de föreställer en nalle med öron 😁

 2. Tänk vad mycket man kan se och upptäcka bara man lyfter blicken lite. Kul tolkningar. Polkagrisbandet- där hade jag tänkt- SHIT ngn har blivit mördad här!

 3. jag förstår verkligen din tanke , varför bygga något sådant mitt i skogen , för folk som inte har en funktionsnedsättning hade ju en bänk med ett bord räckt. Men detta ser ju faktiskt ut som ett bygge som man brukar göra för att alla ska kunna använda det. och jag som sitter i rullstol kan ju säga att mitt i skogen blir det ju icke så, för man ska ju ta sig ditt också haha. detta inlägg fick mig verkligen att tänka lite, jag som bor i Hälsingland också där det finns väldigt mycket skog, varför finns det ingen skogsslinga som är uppbyggd med träramar i skogen liksom. det hade ju underlättat för många att ta sig ut i skogen inte bara dom som sitter i rullstol 🤔❤

 4. Här finns det många sådana ställen i skogen som de byggt och sedan byggt till träramper i efterhand och breddade gå banor så att funktionsnedsatta kan ta sig fram lätt…men det tar tid att bygga då det krävs ramper på flera ställen i skogen så de kanske inte är klara ännu

 5. Är det någon form av ticka? Jag tycker jag såg någon form av djur, kanske en nalle med öron och nos =) Jättemärkligt ställe att bygga på om det nu inte finns väg/parkering i närheten.. Men kanske finns en gångstig dit från en parkering längre bort? Så har vi det här nämligen … parkeringen är en bit iväg, så får man traska på en liten bit och mitt ute i ingenstans finns en stor gräsmatta (perfekt för fotboll) en liten dansbana och en grillplats =)

 6. Ja det är bra att dom anpassar för alla. Men då ska alla kunna ta sig dit också 😄 Skogspromenader är så himla skönt och rogivande 😌🌸

 7. Jättebra att de har byggt ramp & bord & stolar. Men håller med dig. Varför inte bygga där det är tillgängligt för ALLA.
  Alltså ibland tänker kommunen eller byggare INTE 😠

  Vilka fantasier du har 😄 det är bra 👍

  Kram❣️

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: