Stjäl inte din egen tid!

Hej.

Hör ni, jag måste bara dela med mig av ett så klok citat från som jag hittade när jag rensade i mappar på datorn i helgen. Varje stund du ältar ditt förflutna stjäl du tid från din framtid. Hur sant är inte det egentligen när man tänker efter. Stjäl inte din egen tid!

img_6225

Stjäl inte din egen tid.

Vi måste lära oss att våga ta makten över vår egen tid. För jag tror att det är just precis där vi måste börja. Att börja agera för oss själva och att lära oss ta makten över våra liv. Så att vi kan styra dem i bra riktningar. Visst kan vi skylla på mobilen, barnen, eller att familjelivet tar för mycket tid. Okej så kan vara fallet men det är ju ända vi själva som är chaufförerna i våra liv. Vi kan som sagt skylla på allt annat än vad det handlar om på riktigt – att våga agera för våra liv och för oss själva. ”Det är lätt att tro att vi har mindre fritid i dag. Men det stämmer faktiskt inte. Vi har genom historien aldrig haft så mycket lagstadgad fritid som vi har i dag.”

Att äga sitt liv, vad innebär det för dig?

Att inte drunkna i andras och mina egna förväntningar. Maktlösheten tror jag är en stor orsak till att många hamnar i depression. Det är när vi kan påverka och bottna inom oss själva som vi kan börja ta ansvar för våra liv.  Först då kan vi hålla oss över ytan och börja må bra och styra våra liv.

13c

Vad är eller vem är det som styr ditt liv?

Är det du? Eller flyter du bara med i livet och gör som du brukar i olika situationer? Låter du känslorna ta över? Så är det med mig i alla fall att känslorna mina innersta känslor och tankar som styrt mitt liv. Det är väl toppen kan man tänka. Nej det var nog inte så smart alls. Alla bär vi med oss olika saker i våra ryggsäckar. Några lägger vi allra längst ner och de får bli liggande där tills ryggsäcken är så full att den inte går stänga längre. Vi har helt enkelt ältat det förflutna utan att våga, klarat av eller kanske velat ta ansvar och arbetat med de sakerna. Vilket gjort att de ta tid från våra liv – vår framtid.

23k

kram

♥♥♥

 

 

 

 

15 thoughts on “Stjäl inte din egen tid!

Add yours

 1. Det här är så himla viktigt. Jag är just nu inne i en sådan bubbla där jag funderar mycket på hur och med vad jag vill spendera min tid. Att se till att planera lite så att jag kan prioritera rätt och känna att min tid räcker till.

 2. Så himla bra inlägg. stämmer så väl det du skriver.
  Jag är nog bra på att låta känslor styra och när man inte orkar så flyter man bara med istället för att styra själv.
  Dock är jag bättre på att inte älta så mkt. en del har ju extremt svårt att släppa vissa saker. men beror nog på vad det är.
  Ha en fin kväll

 3. Kan nog älta jag med, men försöker jobba på det- Det som har varit kan vi inte göra så mycket åt, utan måste se framåt.

 4. Detta var verkligen ett jättebra inlägg som jag verkligen behövde läsa. Jag är ingen känslomänniska utan de flesta känslor packas ihop och arkiveras i mitt innersta, inte heller är jag en person som ältar, men det finns så mycket annat som gör att jag stjäler av min egen tid och det är bara mitt eget fel.

 5. Så bra inlägg! Och så sant – man kan inte skylla på allt & alla runtomkring utan måste börja i och med sig själv. Sen är jag med expert på att älta och tänka så det är inte lätt… Men helt klart något man bör jobba på!

 6. Det är sant! Jag har varit sådan som ältat det förflutna mycket. Men har försökt sluta med det. Det är ju ändå inget man kan göra något åt.

 7. Ja du har så rätt, men ibland är de svårt att koppla bort de förflutna 🙁 beroende på vilka dagar man har, man har ju både bra och dåliga dagar tyvärr. Men jävligt bra o inspirerande inlägg- tack <3

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: