Kan ni något om drömmar?

Hej.

Hör ni jag drömmer flera gånger varje natt nu och vaknar till kallsvettig flera gånger om. När jag väl vaknar till fryser jag som en galning innan jag somnar om igen. Läste nu morgonen att personer som svettas eller fryser under natten drömmer mer. Kan ni något om drömmar?

Kan ni något om drömmar?

Drömmar sägs ha större betydelse än vi tidigare trott, visar forskning. De hänger ihop med hur du mår – både fysiskt och psykiskt. Och kan till och med användas som terapi!  Dags att gå mera i terapi då förstår jag! Drömmar sägs vara budskap i symbolisk form. Men vad vill alla drömmar säga mig kan man ju undra.

img_6463

Drömmer mycket om att falla – bli helt ensam.

I natt drömde jag till exempel om att jag åkte taxi hem från stan. Fast chauffören knappade in min adress på skärmen så körde han till ett helt annat ställe mitt ute i skogen där han lämnande mig. Plus att det var nattsvart ute. Jag som kan vara mörkrädd när den känslan sätter in. Jag bara faller ihop liksom i en hög ute i skogen och gråter.

20c

Googlade runt på drömtydning och fick lära mig.

Denna drömbild representerar ofta en förlust av trygghet och självkänsla. Man saknar ”fast mark under fötterna” när man faller, och osäkerhetsupplevelsen kan vara precis så.

Man kan också ha upplevt ett ”platt fall”, det vill säga att man har kommit ner på jorden igen efter en tidigare överlägsen eller nonchalant attityd hos dig själv eller någon runt omkring dig.

Celina Falck & Eva Broman Topphälsa
Drömmarna ska vara en del av vårt undermedvetna.

Helt enkelt vårt undermedvetna som talar till oss genom drömmarna. Lite läskigt men ack så spännande tycker jag. För att själv tyda sina drömmar är det viktigt att våga lyssna inåt. Det är där det kommer in igen det här med mig. Jag lyssnar och hör vad som sägs. Vet vad jag borde göra men klarar inte av att agera.

Visste ni att alla drömmer 4–5 gånger per natt. Drömmarna är en överflyttning av minnen från hjärnans korttids- till långtidslagring. När man befinner sig i en stressad livssituation får man drömmar med mer action i.

21a

Puss & Kram

 

 

 

 

 

11 thoughts on “Kan ni något om drömmar?

Add yours

  1. Men oj, vilket inlägg. Jag har drömt mycket om att jag faller och faller och vaknar i panik. Sen har jag drömt mycket av att Levi försvunnit 😥😥😥 hemska drömmar. Undra vad de kan betyda ❤️

  2. intressant inlägg , det här med drömmar är väldigt intressant tycker jag. Brukar också analysera mina egna drömmar , för ofta säger dom väldigt mycket om oss själva just då när vi drömmer drömmen. Har till och med en drömtydar bok hemma jag brukar vända mig till ibland också, när ja haft väldigt konstiga och starka drömmar.

  3. Ja det är spännande med drömmar. Vore intressant att lära sig mer😊 Jag drömmer ofta starka drömmar. Vissa kommer jag ihåg sedan flera år tillbaka.

  4. Jag tänker ofta på det här med drömmar och dess betydelse. Jag brukar svettas på nätterna men aldrig förstått att det kan hänga ihop. Drömmer ofta om att jag får barn eller har barn på max 3 år.. Kanske för att jag längtar så mkt.. Förr drömde jag varje natt i flera år att min syster skadades eller dog, spelade ingen roll i vilken situation vi var, om det bara var hon och jag, hela familjen eller med andra människor runt omkring, alltid bara hon som skadades, varje gång. Mådde skitdåligt varje morgon. Jag nämnde detta för psykologen jag gick hos då, hon frågade om det hände något med mig och syrran när vi var små och jag kom på efter långt och länge, en händelse där hon höll på att dö pga mig. Skulle ta emot henne när hon var liten och åkte vattenrutschkana, men var inte fokuserad och missade henne och direkt efter kom det två tonårspojkar och åkte på henne så hon kom under dem en lång stund… så fort jag förstod att det handlade om det och började prata om det så försvann drömmarna.

  5. Vilket intressant inlägg jag tycker drömmars betydelse är så intressant. Själv kan jag inte tolka drömmar men håller med dig det är intressant. Mina drömmar är ofta actionfyllda och ja jag är ofta stressad så jag känner igen det 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: