Överraskade mig själv idag.

Hej.

Mina planer för denna tisdag var lite andra än vad de blev. Tur för mig att de planerna gick flytta till imorgon istället. Så jag trotsade vårt pissiga väder som vi har här i stora staden och gav mig ut på en regn och rusk promis. Är man duktig så får man små surpise så är det ju, eller hur! Så jag överraskade mig själv idag.

Tänk om jag skulle överraska mig själv.

Attans vad det blåste och ösregnade när jag gav mig ut på promis med stövlarna på. Vinden högg stundtals verkligen tag i mig. Tur att jag står så stadigt på jorden fortfarande annars kanske jag blåst iväg såsom grenar och annat bråte gjorde. Är man duktig som jag var och ger sig ut i ovädret så får man såklart smita in på Surådeg och mumsa semla. Jag överraskade mig själv på bästa sätt.

img_6386img_6388img_6390

Socker gör oss inte tjocka!

Tack tänkte jag när jag halkade in på en artikel från Expressens sida Hälsoliv. Artikel handlade om att socker inte alls gör oss tjocka. Vilket såklart gjorde att jag som är sockerråtta av hög rang drog öronen åt mig. Det finns få livsmedel som är så utskällt som det vi benämner som socker. Det orsakar diabetes, gör oss tjocka och gör att vi dör i förtid, säger Sara Ask dietist och författare.

– Socker är något som de flesta tycker väldigt mycket om, och det vi tycker om har också en tendens att bli väldigt laddat, säger dietisten, som just nu är aktuell med boken ”Bli vän med sockret”, Sara Ask i Hälsoliv.

Många och även jag trodde tidigare idag att det var bådee nyttigare och bättre att äta honung och dadlar socker än det vanliga vita sockret. Tjii, fick jag för kroppen gör ingen skillnad på varifrån sockret kommer. Allt handlar om hur mycket socker man får i sig varje dag som är överkonsumtion. Vi behöver alla bra ämnen som finns i vår mat i rimliga mängder. Det är när vi överkonsumerar det går blev sedan ska det tilläggas att alla bär vi på olika anlag för att bli överviktiga.

Galet snygga fötter på borden.

Jag är nog inne i en period där jag ser och tänker mycket om ting och livet. Så får det allt vara en stund till. En bra dag när allt landat får ni förstå varför. Tre ben – alla goda ting är tre sägs det ju. Vad står varje ben för? Vad är deras uppgift?

Jag vet vad jag såg i dessa ben där och då när jag satt där med mössan blöt och långt nerdragen över pannan. Ser ni navet i mitten och de snälla ögonen och mjuka leendet mellan varje ben? Nu tycker ni nog att nu har Kamilla blivit helt knäpp. Om de tre benen har en stark pelare som håller dem samman så kommer bordet stå stadigt framöver. Tror ni inte också det?

img_6387

Till och med vågor av allt vatten.

Himmel och pannkaka vad det regnade när jag gick hemåt. Till och med så det blev vågor som föll från backen i en stilla ström. Ganska häftigt faktiskt.

img_6394img_6391

I told you so!!!

bra

 

 

 

 

 

 

12 thoughts on “Överraskade mig själv idag.

Add yours

 1. Det var väldigt duktigt att ge sig ut på en promenad i det vädret! Klart man måste få unna sig lite då! Intressant läsning det där med sockret!

 2. Men jäklar vad gott med semla! Ursäkta språket 🙂
  Tyvärr är det väl så att ju naturligare en råvara är, desto bättre är den för oss. Tycker att det där är svårt.. Som gammal viktväktare dricker jag hellre Cola Zero än vanlig Cola men vill tex inte gärna att 8-åringen dricker light pga sötningsmedlet. Men det är ju säkert same same i slutändan!
  Äter/dricker man bara i rimliga mängder så tror jag att allt funkar. Det är ju den där balansen som är så svår att hitta bara 🙂

 3. tycker det var väldigt duktigt av dej att du att gå ut tråds vädret 🙂 semlan såg otroligt god ut

 4. SEMLA…. jag döööööör vad gott. Jag tar tag i mitt viktväktarliv nästa vecka så jag får nog klämma i mig ett par innan dess… Mysigt att komma ut oavsett väder =)

 5. Jäkla vilken god semla 🙂 Hade nog köpt en imorgon om det inte vore för att jag och en kompis ska göra banoffie. Haha. Härligt med en promenad i regn, oftast gillar jag det inte men om jag bara ska promenera och sen komma hem kan jag tycka det är riktigt mysigt.

 6. Det regnade hos mig också idag, jag slapp regnet när jag var ute men jag slapp inte blåsten. Vad gott med semla det gjorde du rätt i att äta en 🙂

 7. Duktig du va som gick ut i ovädret! Här regnande det till och från hela dagen värst va de nog inatt. Så tycker du gjorde rätt att unna dig en semla på promenaden ❤

 8. Härligt att trotsa vädret och ta en promenad ändå, jag var inte lika duktig men rörde mig en del ändå. Gjorde det jag skulle med andra ord 🙂 idag ska jag på promenad med mamsen 😁 mysigt med fika 😋

 9. Oh hade gärna mumsat på en semla nu för fvale så jag mår idag, helt slut måste jag säga, legat hela dagen tills nu. Ja det blåser storm ute

 10. detta med sockret tror jag verkligen också på, jag är ju lite den som tror till viss del inget är bra att äta för mycket av. Om man dricker för mycket vatten så är ju inte det heller bra, så grejen är väl att äta allt man vill bara man varierar haha 😂❤

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: