Visste ni att håret har en maxlängd?

Halloj.

Så var det måndag idag och tillbaka till vardagen för mig. Många har säkert varit lediga idag då det är trettondagsafton. Jag däremot hade bokat in mig hos frisören. Att klippa mig var något som jag verkligen behövde. Visste ni att håret har en maxlängd?

Mitt hår hade nått sin längd.

Det finns saker som kan vara bra att veta. Till exempel att det är normalt att tappa hundratals hårstrån varje dag. Att håret växer ca 1,5 centimeter per månad känner nog de allra flesta till. Men att håret har en max längd kanske är nytt för er också. Jag hade ingen aning om alla hår har en max längd. Därför kan det som vuxen vara onödigt att spara till långt hår. För de flesta kan håret inte bli längre än 1-1,5 meter. Efter ett hårstrå växt klart går det in i en vilofas som normalt sett varar mellan 2-3 månader. Sedan stöts håret bort av hårsäcken och ett nytt börjar bildas. Som barn hade jag riktigt långt hår. Nu där emot så kommer mitt hår till en längd sedan blir det fullt och trassligt. Vilken himla tur att jag hade tid hos Smilla på Esterique idag. Det är så himla skönt att vara nyklippt och få känna sig lite fin igen.

6a

Jag stör mig enormt mycket på alla dessa tiggare.

Innan jag säger flera ord ska ni veta att jag skänker pengar och plagg och prylar till Unisef, Barncancerfonden, Stockholms Stadmission och Vid din Sida. Nej det handlar inte om att jag är rasist. Jag har flera vänner och tidigare kollegor med annat modermål än svenska. Samt att jag ofta arbetat i områden där de flesta barnen och ungdomarna har annat påbrå än svenska. Nog om detta. Jag stör mig på alla tiggare. Inte nog med att de lämnar sina lappar utan nu på senare tid blir det sura och säger elaka saker om man inte vill titta upp eller vill lämna slantar i deras gamla kaffemuggar.

Jag kan lova att många fler på tåget har problem med både det ena och andra. Flera av dem behöver säkert hjälp på olika sätt och ber kanske också om det i olika forum. Grejen är den att när det blir otrevligt och om man inte vill eller har möjlighet att ge pengar till tiggarna så blir de sura och ibland elaka mot dem som säger nej.

Det pratas också mycket om vem de pengar som tiggarna samlar in går till men där håller jag tyst idag. Jag blir så besviken på när jag inte kan åka pendeltåg och sitta med mitt utan att någon kommer och lämnar sin lapp. När jag idag skakade på huvudet efter att de ropat på mig två gånger började han stå och stirra på mig och tryckte koppen nästan upp i ansiktet på mig. Inte förrän jag sa ifrån högt  – Stopp, jag vill inte, Stopp, go away. I dont want to give you money gick han vidare.

img_6255

Stopp och belägg säger jag – Nu får det räcka!!!

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

 

4 thoughts on “Visste ni att håret har en maxlängd?

Add yours

  1. Ja, jag tycker att tiggarna utanför affärerna som sitter där i ur och skur ler och säger hej är ganska harmlösa…men när de går emot en och i princip vill tvinga en att må dåligt för att man inte ger dem något…det är att gå för långt.
    Sen gillar jag verkligen inte tiggeriet från tv…skänk till unicef, till lejon, tigrar, sjuka bar till den och till den…för bara 100kr i månaden…tiggeri rakt in i mitt vardagsrum. (jag har fadderbarn, skänker till läkare utan grnser samt kyrkans välgörenhetssektion varje månad…det gör jag av fri vilja utan att pådyvlats det)

  2. Tycker inte att man ska göra så som man han gjorde då går man verkligen för långt. Det är ju nästan lite läskigt när han gjorde så. Tur att han gick 🙂

    1. Oj jag visste inte alls att håret har en maxgräns. Då är min längd på håret långt för tycker de aldrig sluta växa haha

  3. Riktigt jobbigt när de är för på tycker jag och speciellt när de blur otrevliga. Här hade vk en som satt utanför affären och jag gillar inte när de vänder sig till barnen för att vinna sympati, inte alls ok tycker jag.
    Jag ger aldrig pengar till dem men kan gärna själv väl ha organisationer som jag vill dela med mig till.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: