Jag har ett urgammalt recept på cheesecake.

Hej Hej.

Redan igår var jag så där sugen på cheesecake att jag nästan smällde av. Jag har ett urgammalt recept på cheesecake som är det godaste jag vet. Det säger inte så lite det. Både jag och Wille älskar denna cheesecake och kan lätt mumsa i oss en hel cake själva om vi bara vill.

Jag har ett urgammalt recept på cheesecake.

Jag vet att jag både visat och tjatat om min goda chessecake många gånger tidigare. Men jag tänker faktiskt göra det ännu en gång bara för att jag kan det. Kan ni tänka er att bara för att mitt gamla recept inte skulle gå sönder mera så köpte jag en ram och ramade in det i somras tror jag att det var.

img_6243

En gång i världen var ”Hemma hos Julia” rena drömmen…

När jag träffade R 1996 och han bodde på Kungsholmen fanns runt hörnet ett helt magiskt ställe där jag fika var och varannan dag när jag flyttade in till honom. Hemma hos Julia tillagade egen färskost och hade som en av sina specialiteter nämligen cheesecake. Redan när jag bodde i Småland hade jag hittat mitt favorit recept på cheesecake. Så jag ljuger inte om jag säger att receptet är över 30 år. Hilma tur att jag ramade in det så det inte försvinner för mig. Men jag skulle nog få till och komma ihåg hur man gör utan om det skulle få fötter och gömma sig.

Godaste smeten i hela världen.

Jag är uppvuxen med en bakande mamma och har slickat skålar i alla tider. Men om ni ska börja att slicka skålar ska ni börja med cheesecakesmet. Den är den allra godaste. Utan tvekan skulle jag kunna strunta i att baka kakan och bara mumsa smeten.

img_6244img_6246

Ta da – Det blev gofika i världsklass.

Som sagt det blev gofika framför Farmen. Farmens första program tydligen. Jag brukar inte kika på det men det var allt lite kul att se när alla kom till Farmen och grupperingarna redan började utstakas. Brukar ni kika på Farmen? Är det något som jag ska börja följa eller inte?

img_6250

kram

 

 

 

 

14 thoughts on “Jag har ett urgammalt recept på cheesecake.

Add yours

  1. Jag äter bara en cheesecake & det är mammas frysta. Den är super god! 😋🤩😍🥰. Jag har provat andre cheesecake på café. Men mammas är bäst.

  2. Cheesecake är verkligen så gott så jag förstår att ni kan äta en sån alldeles själv. Kul att du har ett sånt gammalt recept, det ligger mycket minnen i det 🙂

  3. När man har ett sådant recept man älskar är det väldigt smart att göra som du och rama in det 🙂 Då håller det plus att det kan vara en fin inredning i köket 😀

  4. det receptet på cheescake lät super gott, självklart måste man ju ta tillfället att slicka skålen efter, kaksmet är ju hur gott som helst 😍😍

  5. Farmen kan vara okej, lite olika bra beroende på vilka deltagare det är och vart de är mm..tror att det är bäst att kolla på ett par avsnitt och avgöra sedan om man tycker det är bra eller inte..cheesecake är gott..gillar chessecake med vit choklad i och jordgubbar till bäst

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: