Klurat kring Kamillas Kamera sista dagarna.

Hej.

Vad vill jag och vad vill jag inte? Personlig och privat?  Vad är vad och vart vill jag komma? Hängde ni med? Åt vem, till vem och för vem finns Kamillas Kamera ? Den är den svåraste att svara på. Jag har klurat massor kring Kamillas Kamera sista dagarna.

Vem vet vad som händer imorgon?

Tänk att det snart bara är några dagar kvar av 2019. Det är helt klart dags att snart summera året. 2019 var ett skit år för mig på många plan så jag vet knappt om det är någon mening att sammanfatta det. Vilket det såklart är för allt det bra och fina ska jag lyfta och spara i min röda minnesbok. Egentligen tycker jag det är dötrist att läsa alla dessa sammanställningar som finns lite överallt just nu.

För vem gör vi dem kan man undra?

Är det för oss själva eller för att vi ska glänsa inför andra? För det är ju så som nätet ofta är en plats där vi kan glänsa och sola oss i allt det bra och vackra. I mitt fall skulle min summering bli minnesbilder åt mig själv av allt som varit bra och det jag vill ta med mig.

img_5972

Klurat mycket kring Kamillas Kamera sista dagarna.

Vad vill jag och vad vill jag inte? Personlig och privat?  Vad är vad och vart vill jag komma? Hängde ni med? Åt vem, till vem och för vem finns Kamillas Kamera ? Den är den svåraste att svara på. Sista två månaderna har jag lagt ner enormt många timmar på allt kring Kamillas Kamera. Jag skrapade ihop en Julklappssäck som nästan tog knäcken på mig och allt kring den är inte iland ännu. Man kan säga att musten gick lite ur mig efter den sista klappen var vunnen.

Meningslöst och meningslösa inlägg.

Vad vill jag berätta? Vad vill jag säga? Vem vill läsa? Har jag något att berätta överhuvudtaget? Jag har läst och tagit del av många seminarium och pratat med flertalet Social media manager om inlägg och så vidare. Bloggvärlden handlar om att bjuda in och få läsaren att stanna vilja veta mera, vilja se mera. Viktigast av allt att ha något att berätta, visa och dela med sig av. Ett blogg inlägg bör vara runt 300 ord för att det ska anses som intressant sägs det ofta. Det stämmer delvis kan jag säga för jag vill veta, vill se och vill bli inbjuden i storyn som bloggaren förmedlar.

Ofta ofta syns så många inom social media världen tala om vad som är ett blogginlägg, ett insta inlägg eller vad som borde ligga på face book. Jag har tagit till mig mycket matnyttig info. Plus att jag läst en del kurser på högskola om media och internetpublishing så lite koll har jag nog fått med mig.

img_5967img_5968

Vad är ett meningslöst inlägg?

För mig är det inlägg som bara läggs ut för att ha något nytt ute på bloggen. Inlägg som inte har något att säga eller berätta. Mycket hellre färre inlägg som är välskrivna och har ett budskap eller något att säga till läsaren. Inlägg som bara innehåller bilder eller bara några rader text är för mig ett instalägg eller ett inlägg som kanske ska vara på facebook.

Jag vill ha något att säga, visa eller berätta och inte använda mig av meningslösa inlägg. Just därför behöver jag ta mig en funderare kring Kamillas Kamera. Jag får helt enkelt klura vidare på vad jag tycker och tänker kring bloggen och bloggens vara. Allt handlar om här och nu det är ju lite så som Kamillas Kamera funkar och funkat. Hur ska jag få till det på bästa sätt?

Vad är en bra blogg?

Självklart gillar vi alla olika typer av bloggar allt beroende på vem vi är och våra egna intressen. Men generellt tycker jag att det finns några knep eller punkter kanske man ska säga.

Fånga mig – En blogg måste fånga läsaren oberoende vad bloggen handlar om. En ren och snygg sida med en bra överblick vad bloggen handlar om. Lätt manövrerad bör sidan vara. Inte för liten text. Var smart och sätt en bra rubrik men glöm inte att de måste passa in i inlägget och bygga på vad det handlar om. Snygga foton och bilder inspirerar. Tänk på att inlägget bör innehålla minst mellan 200 – 300 ord. Inlägg med bara bilder berättar inte någon historia utan visar bilder som läsaren själv får och tolka vilket kan bli galet.

Läs igenom dina inlägg – Glöm inte att läsa igenom dina inlägg innan du trycker på publicera. Att göra stavfel händer men kan undvikas lättare om du konturläser. Dela upp texten i olika stycken och använd dig av  underrubriker.

Åt vem, till vem och för vem – Vad är ditt syfte med det inlägg du nyss skrivit? Vad vill du förmedla till dina läsare?

För Guds skull härma inte andra – Att vi får ideér och tips av andra så funkar hela nätet men att rakt av knycka ett inlägg och dela på din blogg går bort. För det första så är det inte säkert att den som skrev inlägget gillar att bli kopierad rakt av. Skulle du gilla något och vill göra samma sak, lista recept, tävling eller vad det nu kan vara – försök göra din egen toach på det.

Du berättar något för din läsare – Vill de läsa eller hoppar de vidare?

Glöm inte att annons och reklammärka – Allt för ofta syns inlägg som bygger på samarbeten men där det inte framgår på rätt sätt.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

 

14 thoughts on “Klurat kring Kamillas Kamera sista dagarna.

Add yours

 1. Jag tycker det är både roligt att själv summera men även att läsa andras årssummeringar. Tror fick inte det handlar om att man vill glänsa. I mitt egna fall är det för att ge minnesbilder till de läsare som vart med genom året men även så stt nya läsare Jan ta del om vad jag gjort för att på kort tid kunna få en bild om vem jag är.

 2. Ni gjorde ett toppen jobb med julklapps säcken ❤🎁 tråkigt att du haft ett dåligt 2019. Hoppas 2020 blir toppen 🙂

 3. Så mycket bra att ta till sig. Att summera året kommer jag också. Det är roligt och mest för min egen del men även för mina läser att förstå vad jag gjort och kämpat med 2019… Men mest för mig 😊

 4. Tror det är lite olika, själv har jag bara korta inlägg på min blogg, har någon gång skrivit längre men det är nog inte det som är syftet med min blogg som mest är tänkt att dela med sig lite av vår vardag till familj och vänner på annan ort..Sedan har det blivit fler läsare och det är ju så klart kul..men syftet med min blogg är inte att jaga läsare eller så..Tror att det som skiljer vissa bloggare från andra är att man vågar vara sin egen och inte bara följer strömmen..Nyårssummeringar kan vara roliga att läsa, beroende på hur intressant man tycker att bloggen är i övrigt..Vissa summeringar läser jag & andra scrollas förbi..Men jag tror att man ska blogga för att man gillar det, om det känns jobbigt eller tråkigt så är man nog på fel spår…

 5. Hehe, jag är en sån där som har svårt att sluta skriva när jag väl börjar. Det finns alltid så många möjlihgeter och så mycket att få med. Att stanna på 300 ord bara är nästan omöjligt. 😀 Det här är ett bra inlägg. Personliga, men ändå givande för andra. Och det påminde mig om att jag också vill göra en årssammanfattning. För min egen skull och för att tydliggöra för andra vem jag är och vad jag gör.

 6. Ja julklappssäcken tog enormt mycket av både din och min tid, samt vår grupp överhuvudtaget och det är väl en tankeställare liksom i hela detta med bloggen och bloggens värld. Jag känner lite lika som dig angånende min blogg. Vem skriver man för, sig själv eller för att andra ska gilla det man skriver. Jag kan lägga ut bilder bara ibland utan text, men jag försöker förmedla ngt i mina bilder då med. Samt detta hets med att man måste skriva för att besökare ska stanna kvar och inte. Jag har märkt att besöksantalet justeras inte direkt så mycket om jag skriver 1 eller 10 inlägg, jag har samma ström, såklart får man ju lite fler om man uppar oftare, men det är inte så viktigt faktiskt.

 7. jag gjorde min årsresume för mig själv eg, och visst läsarna får se, men jag tog upp det vi gjort och det är sanningen så, inte glänsa för andra =D

 8. Jag gör inte summeringar i min blogg då jag aldrig har gjort de. Men helt klart något jag kan göra 2020. Min blogg har jag mer för att jag vill kunna hjälpa och påverka. Sen jag gick med i er grupp ser jag vilka inlägg är mer uppskattade än andra. Så jag har lärt min väldigt mycket!

 9. Ja dessa frågor är bra att ställa sig ibland både för att komma ihåg tidigare tankar och att utveckla sina medier tror ja ❤️

 10. Det är viktiga frågor du ställer dig och som vi alla bör tänka på. För det första vill jag säga att jag verkligen uppskattar din blogg och också det enorma arbete ni lägger ner på ”länka med kärlek-gruppen” jag älskar gruppen och det känns som orkar fått lära känna så många människor.
  Jag håller med om att inlägg med bara bilder inte säger så mycket. Jag vill ha en story runt bilderna, tycker inte heller så mycket om inlägg med med bara ord utan innehåll… alltså om det känns som om man publicerar bara för att man ska.

  Men i din blogg ser jag gärna mer foton för jag tycker att du tar fantastiska fotografier….❤️

 11. Jag har verkligen inte haft ett bra bloggår då mitt mående fick sig en rejäl törn början på året och jag drog på mig sån stress att jag blev tvungen att välja bort saker. Men livet har vänt för mig och året 2020 kommer bli så mycket bättre vissa saker kommer ändras till det bättre och det ger mig ny energi och motivation. Jag har en plan för nya bloggåret för jag vill inte ge upp 🙂

 12. Jag tycker att det är super kul då man kan läsa en års summering på en blogg ❤️ alltid kul att titta tilbaka

 13. Ibland behöver man allt tänka till .Har haft ett tungt bloggår, då jag absolut inte varit i form, men hoppas på ett bättre 2020. Jag skriver mest för min egen del, och vill någon läsa är det bara kul .

 14. Jag summerar alltid året men det är egentligen för min egen skull. Ett sätt att reflektera och att se mitt i en dipp i livet att det trots allt funnits fina saker under året.

  Har också funderat mycket kring bloggen senaste tiden och hur jag vill gå vidare detta år men den tanken får flyta med, här mängder med idéer men det måste finnas tid också ❤ GOTT NYTT år till dig fina och tack försökt jobb ni lägger ner på LMK

Kommentera

Up ↑

%d