Vad är viktigt på riktigt?

Hej Hej.

Snart är även denna dagen över. Hualigen var dagarna går fort just nu. Jag är säkert inte den ända som säger att jag inte alls hänger med. Just nu är jag för att säga det lite vackert lite låg. Vad är viktigt på riktigt egentligen?

En dag som denna – kom det många funderingar.

Det var tidigt upp imorse för att följa med Marre som skulle göra första operationen på sin skadade fot. Bakom våra bilar var det is på de små pölarna som ofta ligger kvar när det regnat. Att ställa sig på is som brister och se alla skärvor som det blir när man kliver ner är lite häftigt. För det är ju precis som livet när något går sönder går det sällan sönder på mitten utan i tusen bitar. Lite som som Wiehe skrev i en av sina vackra visor.

img_5719

Det blir aldrig bra när man inte pratar samma språk.

Nu menar jag inte att man har olika modermål utan när man inte förstår varandra. Så är det verkligen med den två läkare som Marcel har på Capio. Den ena säger en sak och den andra något helt annat och är det ju precis som i verkliga livet att en tror sig bestämma och veta hur allt ska vara. Detta resulterade idag till att läkaren som skulle gå in i sonens fot för att kolla om han skulle laga senan eller bygga en konstruktion inte gjorde det utan kollade på hur stabiliteten var i foten vilket har kollats. Om jag räknar rätt så var det nog tredje gången idag. Om det går troll i visa saker så gör det verkligen det i Marcels fot. Suck säger jag!!! Imorgon om de vågar ringa upp får de prata med antingen en sur son eller ursinnig mamma. Vilken hade ni valt?

img_5722

Vad är det som är viktigt på riktigt egentligen?

Viktigt på riktigt måste när man plockar ner livet handla om hälsa och välbefinnande. Det kan aldrig spela någon roll om du har finaste lyx klockan och brukar åka till Cannes fyra veckor och leva lyx varje sommar om du inte mår bra i kropp och själ. Så enkelt är det med den saken.

Jag tror på att vi måste börja värdera vad som är viktigt på riktigt i våra egna liv, inte i andras. Vi måste ta över kommandot över vår tillvaro vilket kan vara lättare sagt än gjort. Ofta är det vid jobbiga tillfällen i livet som vi verkligen börjar fundera på vad som är viktigast och saker sätts på sin spets.

Började kika på en ny serie nu ikväll som verkligen gjorde att jag började fundera på vad jag tycker är viktigast i mitt liv. Hör ni tänk vad filmer och böcker kan få oss att fundera och tänka efter i nya banor!

img_5727

best

 

9 thoughts on “Vad är viktigt på riktigt?

Add yours

 1. Läkare är ju också människor, och de tar ju in sina värderingar i sitt jobb. Tyvärr blir det lite rörigt för oss patienter. Lyx har jag aldrig varit mycket för. Gillar det enkla

 2. Nyfiken vilken serie du kikar på, samt vad tråkigt att de inte opererade Marres fot nu då, förstår att ni är jättebesvinkna, när ska han få bli bra liksom

 3. Har senaste veckan hamnat i en stor svacka och livet har fått sig en törn. Riktigt svårt att komma ur detta och tankarna blir då många. Livet handlar verkligen och hälsa och kärlek ❤

 4. Inte för att jag önskar folk att gå sönder, men jag tror att alla behöver fundera på vad som är viktigt i livet. Världen skulle se annorlunda ut då.

 5. Jag har tänkt mycket på det där det senaste året. Har inte mått så bra psykiskt och då har jag mest tagit hand om mig själv och gjort det jag tycker är värt lägga min energi på och faktiskt inte bry mig om det andra. En är ju den viktigaste man har i sitt liv.

 6. Ja, denna dag har verkligen gått fort 😦.
  Det var & är fortfarande kul att gå på is som går sönder 😄. Men jag förstår vad du menar 💜.
  Vad irriterande det är när två personer säger 2 olika saker. Å ännu mer frustrerande när det handlar om en kroppsdel med 😡.
  Det viktigaste för mig i livet är välbefinnande & må relativt bra 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: