JULKLAPPSSÄCKEN 2019 – LUCKA 13.

” Inlägget är i samarbete med Smart in the dark ”

 

Vinnare av Lucka 13 från Smart in the dark är Jenny Björsing med motiveringen:
” I mörkret jag gärna vill lysa och samtidigt slippa frysa. En mössa så fin, nu hoppas jag den blir min
Grattis till Jenny Björsing
Hej.
LUCKA 13.

Dagens lucka i Julklappssäcken 2019 innehåller en reflexmössa från kloka Smart in the dark. Mössan gör att du syns i mörker på över 125 meters håll. En av de smartaste livförsäkringarna man kan använda sig utav! Värdet på klappen är 425kr.

 

 

lucka13

kanalen
Smart in the dark.

Smart in the dark skapar designade reflexkläder och reflexaccessoarer som håller dig synlig och säker i mörkret. Allt från reflexmössor och reflexväskor till sjalar och bälten med reflexmönster. Deras affärsidé bygger på att göra Sverige säkrare.

”Det finns ingenting som är så skrämmande när något bara dyker upp i framför bilen i mörkret. En levande skugga som tror att de syns för att de själva kan se”, säger från Ann-Sofie Hermansson som driver reflexföretaget Smart in the Dark.

Bakom varje produkt finns det också en innovativ tanke som bygger på tre enkla ord synbarhet, säkerhet och stilfullhet.

Visste ni om att:

* 40 procent av olyckor med gående sker under mörker. De flesta mörkerolyckor där gående dödas eller skadas sker i tättbebyggda områden där gatubelysningen – som gör att man ser men inte att man syns – är tänd. Trots detta använder bara ungefär 20 procent av svenskarna reflexer i tätorter.

* Utan en reflex syns du först på 25 meters avstånd, vilket är för kort tid för att en bilist ska hinna reagera i tid och stanna.

llla loggan

Reflextips från Gösta Werner vid Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

* Kontrollera att reflexen är CE-kvalitetsstämplad. Vilket innebär att reflexen kan bli lite dyrare, men ger dig som konsument en garanti att reflexen gör dig sedd och ger dig tillräckligt skydd. Det finns på tok för många billiga som inte håller måttet på marknaden idag.

* Placera din reflexunder midjehöjd, där ljuset kan nå dig och återreflekteras. Gärna på både fram och baksida av kroppen. Placering på ben och armar ger också rörelseeffekter vilket kan ge ytterligare säkerhet.

* Du bör bära minst en reflex per sida, alltså en på höger och vänster arm eller motsvarande ben.

* En reflex kan hålla i flera säsonger beroende på kvalitet. Enklaste sättet att testa en äldre reflex är att jämföra den mot en ny. Häng upp dem båda i ögonhöjd i ett mörkt rum och lys en ficklampa mot dem från fyra meters avstånd. Om den gamla reflexen avger mindre ljus än den nya så är det dags att byta.

Mossa-och-Vaska-600x600-500x500

Hur deltar man i utlottningen av klapparna i Julklappssäcken?

kalenderbildennya

För att delta krävs:

* Svara på frågan: Varför ska just du vinna mössan?

* Att man i dagtråden hos Länka med Kärlek skriver att man ”Jag vill vinna” eller att man skriver ”Jag vill vinna”  i en kommentar hos Kamilla eller Mirre.

*Vid en eventuell vinst kräver vi att ni gör ett vinst inlägg. Där det ska framgå att inlägget är i samarbete med respektive företag. Inlägget ska även innehålla länk till det företag som sponsrat julklappen, Kamilla och Mirre.

* Tävlingen avslutas den 13:e december klockan 21:00 och vinnaren presenteras imorgon här och i Länka med Kärlek..

 

Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka.

Lycka till!

 

jul2

 

 

 

10 thoughts on “JULKLAPPSSÄCKEN 2019 – LUCKA 13.

Add yours

 1. jag vill vinna, vinner jag får dottern mössan, den är snygg nog att hon kommer använda den till skillnad från många andra reflexer =)

 2. Åh, vad bra! Det här är ju väldigt smart. Speciellt för ungdomar som vägrar ha reflex på sig för att det är ”skevt” och ocoolt.

 3. Bor mitt i skogen, och här blir det mörkt på vintern vill jag lova. Vi har en bit till postlådan så jag behöver synas för att inte bli påkörd!

 4. Jag vill vinna reflexmössan för att få en liten extra boost i mörkret. Dessutom är den snygg och praktisk att ge bort i julklapp!
  Jag vill vinna.

 5. Jag vill vinna!

  I mörkret är jag världens bästa suicidkandidat, helt klädd i svart. Hjälp mig att åtgärda problemet!

 6. Jag vill vinna. Bor i tätort och är grymt dålig på att använda reflex, samtidigt som jag svär över de som inte gör der 😊

 7. ”Jag vill vinna”
  Denna skulle min 14åriga dotter få som är ute och går mycket tiöl kompisar på kvällarna. Är alltid lite orolig att hon inte syns för bilister.

Kommentera

Up ↑

%d