Säga vad man säga vill men utseendet spelar roll.

” Inlägget är i samarbete med CV-mallen ”

cv1

Hej.

Har ni tänkt på vad viktigt det faktiskt är att man fångar och väcker rätt form av uppmärksamhet när man ska söka nytt arbete? Jag har genom åren både skrivit flera personliga brev själv. Plus att jag varit med och anställt mer än  ett dussin med förskollärare. Visst är det viktigt med rätt kompetens men det gäller också att rekryteraren hittar just ditt personliga brev eller cv i mängden av alla sökanden. Ditt brev är första möjligheten att göra ett positivt intryck och därför är det viktigt att ha ett överskådligt och informativt brev med en snygg design.

Säga vad man säga vill men utseendet spelar roll.

Som arbetssökande idag måste man sticka ut och fånga arbetsgivarens uppmärksamhet. Vilket innehåll ditt personliga brev har är viktigt men kanske lika viktigt i första stegen är att du har en välskrivet brev som ser professionellt ut. Utseendet spelar roll tro det eller ej Rekryteraren letar i en hög efter just den där personen som vågar stick ut, ta för sig, vara kunnig och professionell inom sitt område. Förr funkade det bra med handskrivna brev eller att man skrev ihop något som man tyckte verkade bra i ett word dokument. Den tiden är sedan länge förbi !

cv2cv3

Viktigt att använda sig av samma design och utseende på brev och cv.

Varför ska man använda sig av samma utseende på dessa handlingar kan man fråga sig. Jo, därför att en gemensam design ger ett helhetsintryck och ökar dina chanser att få just ditt drömjobb. Att använda sig av olika utseende kan förvirra och kan ge ett osammanhängande intryck.

Vad ska man skriva i personliga brev?

Många gånger är det svårt att skriva ihop ett personligt brev. Vad ska man ta med och inte? Mitt standard tips är att vara personlig men inte privat. Det är en stor skillnad på privat och personlig – Glöm inte det! Visst kan man skriva personliga brev till arbetsgivare i word men då måste du också kunna designa brevet så det blir unikt för just dig. Genom att använda sig av en professionell CV mall kan man enkelt få till både sitt personliga brev och cv så de håller toppklass.

CV-mallen har flera olika design och utföranden.

Genom att använda sig av CV-mallen för sitt personliga brev och även cv underlättar du för dig själv. Samtidigt som du enkelt ger dig handlingar som ser proffsig och håller godklass. CV-mallen har tagit fram en bra guide som hjälper dig att skriva ett personligt brev. För visst vill man sticka ut lite extra och gärna imponera på en eventuell kommande arbetsgivaren.

 Gör som jag ger er själva tid att skapa proffsiga ansökningshandlingar.

KRAM

 

 

 

 

 

One thought on “Säga vad man säga vill men utseendet spelar roll.

Add yours

  1. Så rätt! Det är väldigt viktigt. Jag fick hjälp med ett optimerat cv och personligt blev, det är så grymt snyggt i designen men jag fick göra om i text för att bli mer JAG. 😍 SÅ GRYMT BRA 😁

Kommentera

Up ↑

%d