Julmarknad i Gamla Stan.

julsäcken

Rösta gärna på Julklappssäcken 2019 – HÄR!!!

Hej Hej.

Hua vad det var jobbigt idag på mina samtal och möten. Suck måste jag få säga! Just därför tog jag tunnelbanan och klev av i Gamla Stan och gick på julmarknaden en stund.

Julmarknad i Gamla Stan.

Aldrig förr har det väl varit så lugnt och lite folk på Stortorget i Gamla Stan som idag när jag besökte julmarknaden. Inte för att julmarknaden i Gamla Stan är så vidare stor. Det är en grej som alla Stockholmare bara måste göra och gör – att besöka Gamla Stans julmarknad. Precis som vanligt en massa hantverk, karameller, chokladhjul och så den varma glöggen som man måste köpa. Jodå det blev en glögg för mig även i år. Glöggen smakade precis som alltid varmsaft men vad gör väl det när det bara hör till liksom.

26d

26b
Finaste Julkulan i år. Stortorget i Gamla Stan som motiv. Ångrar faktiskt lite att jag inte köpte med mig den hem…Vem vet jag får kanske besöka Julmarknaden igen….

26a26c26e

Stortorgsbrunnen har ett speciellt minne i mig.

Stortorgsbrunnen är en vattenpump mitt på Stortorget i Gamla Stan. Under många år var den Stockholms nollpunkt. Den punkt varifrån man mätte alla rikets avstånd. På medeltiden fanns det också en brunn på Stortorget men runt 1778 ritade Erik Palmstedt en ny brunn till torget. Runt 1850 sinade vattnet på torget och brunnen fick flyttas till Brunkebergstorg. I samband med Stockholms 700-årsjubileum 1953 flyttades brunnen tillbaka till Gamla Stan igen. Vilken himla tur för det är säkert många med mig som pussat grodor som blivit prinsar vid den…Den prinsen sprang vidare och bort från mig för många många år sedan…Men visst är det allt lite roligt när platser blir lite speciella och bär på minnen från forn stora dagar!!!

26g26f

Kram Kram

 

 

 

 

8 thoughts on “Julmarknad i Gamla Stan.

Add yours

  1. Jag hade älskat att gå på den julmarknaden. Tycker det är så mysigt i gamla stan även utan marknad, så då måste det var ännu härligare när det är julpyntat

  2. Vad mysigt att gå på julmarknad tråkigt att det inte finns någon snö men tycker ändå att det brukar vara en speciell stämning 🙂

  3. Åh det var värkligen en mysig julmarknad 😊 skönt att det inte är så mycket folk när man går och tittar 💞

  4. Åh vad mysigt, vi ska eventuellt på julmarknad i helgen nere i stan! 🙂
    Det är så mysigt och försöka känna julstämningen, ser framemot helgens julmarknad!

  5. Å vad mysigt med julmarknad! Har inte varit på någon ännu, och har faktiskt ingen inplanerad heller. Kanske ska googla lite och se vad som finns i närheten inom kort.. 🙂

  6. Julmarknaden på Stortorget hör verkligen till. Än har jag inte hunnit med ett besök men innan jul måste jag besöka den. Den där julkulan var verkligen vacker ❤

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: