Tågräls uppe och kanske nere.

Hej Hej.

Idag följde jag med Tilda till tandregleringen. Vi skulle få höra hur planeringen skulle blir kring hennes tänder. Tågräls uppe och kanske nere.

 Tågräls uppe och kanske nere.

Jag hade världens hemskaste tandställning när jag var barn. En järnställning som skulle spännas bakom nacken. Den var så hemsk att jag fuskade säkert igenom hela behandlingen och hade den en stund på kvällen. Men när det var dags att sova åkte den bort. Vem fasiken trodde att man kunde sova med den anordningen?

Tandregleringen på Tandläkarhögskolan.

Wille gick i Flemingsberg och samma ställe när han hade tandställning och var nöjd och belåten. Så valet för var Tilda ville gå med sin tandställning var inte svårt. Smidigt också att ta sig till kliniken var avgörande.

Först ska det dras ut två tänder.

Innan tandställningen ska sättas fast ska Tilda få dra ut två tänder. Aj säger jag men jag fick reda på att hon har en tjej i klassen som behöver dra ut fyra. Hur som helst, Tilda längtar verkligen tills tandställningen äntligen är på plats. Hon vill få bort sin Dracula tand. Färgade band eller inte? Inte tyckte Tilda vilket jag tyckte var ett bra val. Det kommer säkert bli flera inlägg om tandställningsresan.

img_5699

img_5700

KRAM KRAM ♥

 

10 thoughts on “Tågräls uppe och kanske nere.

Add yours

  1. Tur att utvecklingen av tandställningarna gått framåt. Vi ska också påbörja tandreglering för äldsta dottern nästa år och hon ser inte alls fram emot det men har insett att hon inte har något väl om hon ska få plats med alla tänder.

  2. Det är skönt att det går att rätta till sina tänder. När jag var yngre hade jag en tandställning jag var tvungen att ta ut när jag åt. Sen hade jag en där en tråd limmade fast bakom framtänderna. Den lossnade jämt så fick gå på akuttid att sätta fast ugen och vid ett tillfälle tappade tandläkaren tråden (2cm) i munnen och jag trodde jag skulle kvävas innan hon fuck upp den igen.

  3. Jag fick också dra ut tänder för jag hade för tätt i min mun och dom nya inte kunde komma ner rätt – inte kul! Dock önskar jag med att jag hade fått tandställning för så snyggt det blir sen!

  4. Jag har aldrig haft tandställning. Tandställning gör tänderna fina och raka. Bra att gå till samma ställe som en annan familjemedlem har gått till och om man är nöjd.

  5. Jag hade en lös tandställning som jam främst hade på nätterna. Man har pratat om ev tandställning för dottern här också, men de verkar inte helt säkra. Får väl se nästa år vad som händer.

  6. Den där tandställningen du pratade om hade jag också som barn. Tur att det går framåt och tycker det kan vara sött med lite färg på tandställningen

  7. Jag fick också dra ut ett antal tänder innan jag skulle sätta i tandställningen!!
    Sen hade jag den i 3 eller 4 år, jag minns faktiskt inte ^^ Men det är inget jag ångrar 😀

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: