Kladdkakans dag och namnsdag.

Hej Hej.

Det var ingen vanlig dag idag. Jag hade min bästa namnsdags dag Ingela. Som jag avskydde det namnet som farmor gav mig när jag var yngre. Såklart firade vi kladdkakans dag här hemma.

Kladdkakans dag och namnsdag.

Grattis till mig själv idag då eftersom jag faktiskt har namnsdag. Ingela står det i almanackan idag. Det namnet ogillade jag så mycket när jag var yngre. Ska sanningen fram så är det inte ett favorit namn för mig idag heller. Men namnet Ingela har blivit en del av mig eftersom min familj kallar mig efter det namnet med Pinglan. Tro mig förr var jag villig att byta bort det nästan mot vad som helst. Tur för mig att jag fick namnet Anna av morfar vilket är typ 100 gånger finare.

Hur som helst har man namnsdag i vår familj så ska det firas med godfika och gärna paket. Mitt paket idag blev en Nocco när jag var på ICA. super exklusive  – nja men attans så gott och välbehövligt. Firade mig med kladdkaka och vispad grädde framför GW allt för att uppmärksamma Kladdkakans alldeles egna dag.

img_4542

Saker du inte visste om Kladdkaka.

* 2018 var ordet kladdkaka det allra mest sökta ordet inom matsegmentet på Google.

* Teorin är att kladdkakan kommer från Örebro där en kvinna vid namn Gudrun Isaksson 1938 bakade brownies av ett recept hon fått från USA. Bakpulver var svårt att få tag i på den tiden vilket resulterade i att degen blev flytande och kladdkakan var född.

* 2010 räknade man med att varje svenskt hushåll bakade i genomsnitt två kladdkakor per år, den siffran överträffas inte någon annanstans i världen.

*En amerikansk matbloggerska kallar Kladdkakan för ”Sveriges gåva till chocoholics”.

puss

 

14 thoughts on “Kladdkakans dag och namnsdag.

Add yours

  1. Jag hade inte sådan aning om vad kladdkaka var bara att det är otroligt gott. Grattis på din namnsdag som du säger man får leva med namnen man har fått 🙂

  2. Sveriges gåva till chocoholics 😂
    Det gillade jag verkligen. Kladdkaka är så gott och tyvärr hanns det inte med någon kladdkaka i går. Får blir en bit undef helgen istället ❤

  3. Kladdkaka är det bästa bakverket jag vet, men den måste vara kladdig! Torr kladdkaka är supertrist! Det har hänt att jag kastat och bakat om, dock bara en gång 🙂

  4. Vi är SÅ slarviga på att fira namnsdagar, förutom min då 😉 Jag missade kladdkakans dag men det kan man ha fler dagar =)

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: