Sista rycket i trädgården – check.

Hej.

Halloween idag, dagen då man får akta sig för att inte bli skrämd eller biten av en vampyr. Ännu har vi inte sett några läskiga typer här omkring men vi är förberedda med godis för inte vill vi ha en massa bus inte.

Sista rycket i trädgården – check.

Vi har plockat ihop och gömt alla utemöbler på altanen presenning idag och börjat räfsa ihop alla löv. Eftersom vi har så mycket träd och skog hos oss är det liksom ingen idé att göra det förrän alla löv fallit. Några högar är kvar att kasta i komposterna men orken gick ur oss efter flera timmar. Det finns ju förhoppningsvis en dag imorgon också.

Tulpanlökarna i jorden – check.

Mina nyaste tulpanlökar som jag fick med mig hem från Rosendals Trädgård förra veckan är äntligen i jorden. Det är allt lite sorgligt att nästan stänga igen växthuset som jag gjorde idag. Funderar på om jag ska försöka få till någon ljusslinga som kan vara tänd där inne som går på batterier. Vet att jag hade en för något år sedan men kan inte komma på vad jag lagt den. Så typiskt eller hur när jag verkligen behövde den idag…

img_4297img_4298img_4300

Trampolinen är ren från alla löv – check.

Tildas trampolin är även den fix och färdig för vintern. Jag dummade mig lite och hällde över alla hinkar med löven över nätet mot grannens slänt. Erkänner att det var lite knasigt men när jag gick runt studsmattan hade faktiskt inga ramlat ner till grannen utan låg längs kanten. Lite skum känsla var det allt att gå runt med krattan på trampolinen – lite som hela havet stormade när marken under mig svajade.

img_4302img_4307

Hälften av alla lövhögar i komposten – check.

Några lövhögar är som sagt kvar men vi är nöjda att vi kom så långt som vi gjorde idag. Det är inte hela världen om de får vara kvar heller för de ligger till så bara vi själva kan störa oss på dem. Gör ett nytt försök med dem imorgon igen efter sjukhuset med Marcel´s fot.

img_4340

Dottern bjöd mor och far på kaffe med dopp – check.

Tilda smet in tidigare och kom ut med kaffe och chokladklubborna från Choklad för själen till R och mig. Bästa draget av henne idag. Det var verkligen uppskattat måste jag säga.

img_4345img_4347

8a1df-dag

♥ ♥ ♥

 

 

 

12 thoughts on “Sista rycket i trädgården – check.

Add yours

  1. Vad fint av henne att fixa lite kaffe till er hösten är värkligen här nu då man får börja att plåka in utemöblerna ❤️

  2. Skönt att få gjort de sista i trädgården. Vi tog också undan utemöblerna nu i veckan, då vet man att vintern är på ingång!

  3. Vad fint att göra så till sina föräldrar!! Och vilket jobb med trädgård! Tycker det är tillräckligt jobbigt att ta undan allt från balkongen inför vintern 🙂

  4. Jag förstår helt och hållet vad du menar med att det inte är någon idee förrens alla löven har ramlat ner.Här hemma skulle vi också behöva kratta löv men piroterar annat just nu

  5. Vemodigt att göra ett sista ryck i trädgården men väldigt nödvändigt. Spännande att se vad det blir av all tulpanlökar till nästa år ❤

  6. Vad duktiga ni varit. Har inte orkat kratta några löv, dock är det mest på baksidan av huset och det ser vi inte mycket av 🙂

Kommentera

Up ↑

%d