VPNportalen hjälper till att jämföra de olika VPN tjänsterna.

” Inlägget är i samarbete med VPNportalen.se ”

Hej.

Har ni som många andra börjat fundera på säkerheten på internet? Ni kanske också märkt att människor blir mer medvetna om integritet och och kanske har ett behov av att vara anonyma på internet. Man vill helt enkelt skydda sig själv och sin identitet på nätet.

Vad är VPN?

VPN står för Virutal Private Network”.  VPN används till allt från att få tillgång till ett annat lands Netflix-utbud till att skapa stora interna nätverk för internationella företag. Internet blir mer och mer övervakat därför är ett virtuellt privat nätverk en ypperlig tjänst för dig som vill göra din röst ohörd.

vpnforklaring

Ett virtuellt privat nätverk har två huvudfunktioner.

Att skapa en tunnel, genom vilken all ingående och utgående trafik från och till din dator färdas. Den tunneln blir en säker förbindelse som genom kryptering säkerställer att ingen utomstående kan läsa av den trafik som passerar igenom tunneln. VPN skapar ett sådant privat nätverk mellan dig och alla de platser du besöker på internet.

Den andra funktionen är att maskera vem du är och varifrån du ansluter till internet. Varje dator har en unik IP-adress. När du använder VPN är det som att sätta på dig en mask och plötsligt få tillgång till mängder av påhittade fingeravtryck som inte tillhör någon. Istället för att surfa från Sverige kan du istället surfa från Kanada till exempel.

identitettyveri

VPNportalen hjälper till att jämföra de olika VPN tjänsterna.

Något som jag verkligen uppskattar är när företag samlar in information och jämför olika tjänster och produkter. Jag gillar helt enkelt när någon annan gör jobbet år mig. VPNportalen har både lärt mig och gjort mitt val av VPN tjänst mycket lättare. De har jämfört att plockat fram de fem främsta just nu vilket gjorde mitt val enkelt.

Kram Kram

 

 

 

9 thoughts on “VPNportalen hjälper till att jämföra de olika VPN tjänsterna.

Add yours

  1. så intressant, jag har inte världens bästa koll på det där även om vi ständigt arbetar med det på jobb…

Kommentera

Up ↑

%d