Vände på klacken i glasögonbutiken.

Halloj.

Alltså det här med glasögon är inte lätt och tar verkligen emot. Jag är ingen person som bör ha glasögon. Givetvis så kommer jag att använda linser mesta tiden men även om man har linser så behövs ju ett par glasögon också.

Vände på klacken i glasögonbutiken.

Idag vågade jag mig in i en glasögonbutik när jag var i Skäris för att börja lite smått att prova ut bågar till mig. Jag vill inte ha en massa hjälp med bågar av ivriga säljare som bara vill sälja. Jag vill kunna stå själv och prova mig fram. Den dagen jag är så redo att det är dags att beställa brillor och linserna kommer jag ha lånat hem och provat bågar.  Allt för att verkligen känna efter och göra ett sista val med nära och kära som smakråd.

Där är jag inte alls ännu. Men snart kanske om jag får gå in och ur glasögonbutikerna och prova mig fram i min egna takt. I en av butikerna idag vände jag på klacken när expediten kom fram och nästan kastade sig över mig. Då kunde jag inte vara tyst utan sa faktiskt ifrån. Att jag verkligen ville prova i lugn och ro utan en massa råd och tips. Expediten rådde mig då att inte alls prova ensam utan få respons av den kunnig person. Hallo!!!jag ville inte ha någon respons vilket jag återigen berättade utan respons. Vilket resulterade i att jag jag ut ur butiken och nästan skakade på huvudet åt hur knasig hen var på Specsavers. Synoptik var så mycket trevligare och lyssnade in mig och de andra kunderna på ett proffsigt sätt.

img_3914img_3915

Inte särskilt lycklig med brillor på.

Vet nog varför jag är så anti glasögon som jag är. Minns när syster skulle få glasögon när hon var barn och jag och mamma var med henne för utprovning. Jag tyckte det var roligt att gå runt och prova bågar ända till en i butiken kom fram och sa…Vilken tur att det är din syster som ska få glasögon  – för du passar ju verkligen inte bra i glasögon.

img_3910

Ni förstår ju att jag måste blivit glasögon förstörd där och då. Skämt och sidor, det blir säkert bra där allt är klart med denna nya erfarenhet….Jag ser ju nästan gråtfärdig ut på bilden. Som jag skulle svält sju liter olycka typ…

♥ Puss Puss ♥

 

 

13 thoughts on “Vände på klacken i glasögonbutiken.

Add yours

 1. men jag tyckte verkligen du passade så bra i dom på bilden, tycker du är jätte fin i dom. jag tyckte det var lite kul när jag skulle få glasögon för några år sen, jag tänkte man ser ju lite smart ut i det och den tanken lockade mig haha <3

 2. Men fy vad jobbigt att personalen blev så påträngande låter lnte alls kul när det blir så och säga så till någon att dom inte passar i glasögon är helt sjukt tycker det passar dej bra ❤️

  1. Äsch, måste varit fel på den expediten som sa så. Du är jättefin i glasögon. Jag ogillar också när de flyger på en i butiker 😒
   Men fortsätt att känna in du och var inte rädd, du är jättefin i glasögon ❤

 3. Det är ju du som ska trivas i dom inte hon. Det är ju det där att vi ska SJÄLV bestämma vad vi trivs i utan att tänka på vad andra tycker… Sen gjorde hon säkert sitt jobb alldeles för bra…… Och du kanske reagerade kraftigt också eftersom du redan var negativ. Stackars dig <3 Du är superfin i brillor!! Kram

 4. Meehh vad var det för personal både nu och då, så säger man inte till ett barn och det var ju inte psykologiskt alls. Dock var det lika illa nu hon tryckte ju ner dig även nu, man kan väl få känna efter själv först och sedan komma tillbaka och få råd

 5. Tycker att de bågarna du provar på bilen är jättesnygga och passar bra på dig! Fast det ÄR väldigt svårt att prova ut något som glasögon tycker jag.. Jag har linser och eg bara glasögon från badrummet till sängen 🙂 Skulle ha svårt att gå ut i glasögon då jag inte är van. Man ser ju liksom inte lika bra åt alla håll i glasögon! Man jag tycker att glasögon ofta är en snygg detalj på andra!
  Trevlig fredag! Nyfiken på din fredagspresent 🙂

 6. Oj har aldrig haft de problemet. Men skrev till specsevers rakt upp och ner när en av deras anställda misskötte sig mot mig. Hon var super otrevlig och jag sa HÖGT ”Ja att jobba med kunder passar uppenbart inte sura käringar!” Sen gick jag. Kom in på bokad tid nästa gång och jag såg inte henne där. När de var min tur så frågade jag om gamlingen jobbade och nix hon hade blivit avskedad! OPS! Vad de pga mig? I don´t know and i don´t care

 7. Vet hur det är, hade glasögon när jag var yngre, nu går jag dit med dottern eftersom hon har glasögon, de kan verkligen vara påflugna på glasögonbutikerna ibland..ivriga att sälja förstås men ibland kan de bli lite för ivriga..glasögon är både dyrt och personligt så det minsta man kan begära är väl att få pröva i lugn och ro..

 8. Ush tycker det är så jobbigt ibland när dem blir som en hök direkt man kommer in i butiken. Man vill gärna ha sitt space och kolla först!

 9. Hen som jobbade på Specsavers var verkligen inte en servicemänniska!
  Jag gillar Specsavers och tycker att personalen är jättebra här där jag går.

  Jag tycker att glasögonen passar dig skitbra!

 10. Ibland vill man kunna testa saker och handla i lugn o ro. En del förstår inte det. Så snygg du blev i glasögonen. Ha en fin helg!

 11. Använder mesta tiden linser men kommer ihåg att när jag provade ut mina glasögon tyckte jag det var så jobbigt med personalen! Vill också gärna prova i min egen takt

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: