Ljusrunda på IKEA med ljudbok i lurarna.

Hej.

Äntligen kom jag iväg en sväng idag efter några ganska trista dagar hemma vid. Min torsdagstanke var att gå på choklad och bakfestivalen idag men det blev ändrade planer så jag hoppas få till den imorgon. På listan över alla stopp idag stod bland annat stanna på IKEA och fylla på ljusförrådet.

Ljusrunda på IKEA.

Det var relativt lugnt på IKEA idag när jag gick runt där inne med ljudbok i öronen. Jag tipsar i slutet av inlägget om denna kanon bok som jag nu lyssnat klart på. Årets allra första tomtar har jag både sett och kommit hem med. Helt galet men jag kunde bara inte låta bli helt enkelt. Precis som alltid så fort jag sätter min fot inne på IKEA kommer jag ut med fler saker än vad tanken var från allra första början. Jag är glad att jag fick med mig även några nya växter och äppelmusten som jag och Tilda är så förtjusta i.

img_3924img_3923img_3918img_3921img_3917

Boktipset jag lovade er alla.

10a 

Gunillas man Martin försvann spårlöst den 1 februari 1991. Han lämnade Gunilla, deras tvåårige son Max och det barn som var på väg. Men han lämnade också skulder efter sig – flera miljoner kronor. Från att ha levt ekonomisk trygghet, tvingades Gunilla gå till socialen för att få mat och kläder till barnen. När Martin varit borta i tio år dödförklarades han. Tre år senare får Gunilla ett brev från Skattemyndigheten. Martin lever. Gunillas man försvann är en sann berättelse om en svensk kvinna som kämpat i domstolar och hos myndigheter för att få ett drägligt liv för sig och sina barn.

Boken är helt underbar och jag har haft svårt att släppa denna gripande historia. En historia som stundom gjorde mig både arg, ledsen och glad. Men en sak är säger att Martin är en jäkla skitstövel. Att han bara vågade komma tillbaka och sedan polisanmäla Gunilla. Enligt mig borde Martin blivit inlåst på livstid efter allt han utsatt Gunilla och barnen för.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

12 thoughts on “Ljusrunda på IKEA med ljudbok i lurarna.

Add yours

 1. Så typiskt när man går in på IKEA…men det var ju rysligt söta tomtar måste jag säga. Tack för boktipset, inte hört om den tidigare.

 2. Det är ALLTID så att man kommer ut med fler saker än man hade tänkt! Alltid! Tomtarna var väldigt söta så jag förstår att de fick hänga med hem 🙂 Hoppas du kommer till chokladfestivalen imorgon!

 3. Men åh denna bok MÅSTE jag verkligen läsa! Usch låter som ett hemskt läge att hamna i… måste med ta en sväng till IKEA snart, så härligt att gå där och strosa 🙂

 4. Hahaha IKEA-syndromet, tror det är den vanligaste drogen i Sverige.

  Jag kan inte lösa såna böcker. Jag blir så arg och frustrerad. Jävla svin till man.

 5. Det är likadant för mig när jag kommer ut från Ikea köper mer än bara det man ska ha där. Åh tack för boktipset det lät som en intressant bok. Finns den på storytel? 🙂

 6. Standard shoppingtur på ikea, är jättesvårt att komma därifrån utan att ha köpt annat än det man hade på inköpslistan..man hittar alltid något utöver..

 7. Den måste jag ju läsa, låter enormt spännande. Tusen tack för boktipset.
  Satt och skulle skriva upp pelarljus från partylite, men det var så längesedan jag beställde så de lukterna jag ville ha fanns ju inte mer. 😬 *suck*

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: