Vad är syftet med att gnälla och bråka?

Hej.

Svårt att komma igång idag faktiskt. Jag sov dåligt i natt. Många av mina tankar handlade om hur galen och knepig bloggvärlden kan vara. Även i min lilla värld möts många dagligen av andra som bara vill skapa problem, tjafsa och bråka om små saker. Nästan som alla bråk man hört om mellan de stora i denna världen.

Vad är syftet med att gnälla och bråka?

Jag får inte ihop det när bloggare gnäller om att det härmas, skriver fel saker i kommentarer eller klagar för att någon är en stund för sen. Hela samhället handlar om att vi själva ska må bra och förverkliga oss själva för att få leva så goda liv som vi kan. Självklart gör vi då allt för att vi ska nå målet av ett fulländat liv men till vilket pris. Vad får vi ut av att gnälla på andra och hänga ut att nu gjorde du så mycket fel det bara gått att göra?

Jag fattar inte grejen liksom. Varför får en del människor energi av att gnälla, skapa drama och ge sig på andra? Hur kan man må bra och vara glad när man ger sig på andra? Är det så att man vill döva sin egen ångest eller sitt mående med att ge någon annan smärta och ledsamhet?

Jag gillar inte melodin.

Jag gillar helt enkelt inte den melodin och har aldrig gjort. Ändå så blev jag lite ledsen igår över allt trams som försiggår i denna världen. Var bara tvungen att få säga att ibland blir det för mycket trams i denna cirkus åt alla håll.

4b

4a

♥ Puss & Kram ♥

 

 

8 thoughts on “Vad är syftet med att gnälla och bråka?

Add yours

 1. Håller helt med dig!
  För några år sedan var det väldigt populärt bland bloggare att anmäla varandra till Skatteverket för att de skulle åka på granskning. Jag förstår inte vad man tror att man ska vinna på det. Nä det är bättre att stötta och peppa varandra!

 2. Jag håller fullständigt med dig! Dock gör de här grupperna då vi ska stötta varandra lätt också att det bli lite gnissel. Vi ska vara stöttande och engagerande och lägger kanske mycket tid på att läsa och kommentera hos vissa som eg inte alls är vår målgrupp, och då tar det kanske lite längre tid att skriva något engagerat. När man sedan själv bara får generella ord tillbaka så kan jag bli lite ledsen. För mig är inte statistiksiffrorna eller antalet kommentarer det viktiga, för mig är det roligare att hitta bloggar som jag VILL kommentera även om jag inte ”måste”.

  Men det här med att gnälla och tjafsa är så typiskt kvinnligt, istället för att höja och pusha varandra! Se alla kändisar som ofta skriver om elaka kommentarer de fått, det är oftast kvinnor som skriver ner andra kvinnor. Why?!? Dela varandras listor och länka till varandra utan motkrav så blir det mycket roligare i den här bloggvärlden 🙂

 3. Håller helt med dig! Varför ska man hålla på att bråka och va gnällig. Bloggen ska va en rolig sak ju!

 4. Finns så mycket trams, avundsjuka och vissa vill typ bara ha något att säga känns det som. Om man nu härmas va istället glad över att någon fann precis inspiration i ditt inlägg det är det som influensers handlar om att inspirera andra och det tycker jag bara är fint, men sen kan man ju om man nästan kopierar ett helt inlägg eller syftet med det skriva överst att ” fick inspiration ifrån..” så kan man shouta den för en god saks skull 😊❤️

 5. Jag förstår inte heller varför folk ska lägga ner tid på att gnälla tycker bara sånt tar energi av en och det är tråkigt att det ska vara så i bloggvärlden :/

 6. Håller med dig! Har blivit utsatt för väldigt mycket den sista tiden, jag har fått tagit så mycket skit inom sociala medier… Så tråkigt, det finns inget ditt och mitt, ingen äger något inom denna världen!
  Man borde stöta och hjälpa varandra istället för att gnälla och klaga en massa (Y)

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: