Tänk att Jacob fyller 17 idag.

Hej Hej.

Tillhör du dem som klagar på hur fort tiden går? Jag brukar inte klaga men ibland får jag små snilleblixtar på att tiden verkligen gått hur fort som helst. Läste en intressant artikel av Lars Olson, professor i Neurovetenskap som gav sin förklaring på varför hjärnan kan spela dig ett spratt med tiden. Ju äldre man blir desto fortare går tiden menar många på – även om vi alla vet att ett år aldrig är kortare än 365 dagar. Vad är det då som gör att vi upplever av att livet springer förbi i en sådan rasande takt?

– En förklaring kan vara att vi varje nytt år adderar en allt mindre procent tid till vårt liv, och att varje nytt år därmed tillför allt mindre upplevelser och minnen i relation till det vi redan har upplevt. / Lars Olsson.

Fyller vi våra liv med många nya upplevelser kan vi skapa nya minnen vilket gör att vi inte ser så ofta i bakspegeln och ser våra liv rusa vidare. En annan grej är att vi som är äldre har svårare att bilda varaktiga minnen, medan våra minnen från barn- och ungdomsåren sitter som berg. Därför måste vi utmana oss att göra saker som ger oss glädje, nya upplevelser och och se framåt för att inte stanna oss själva när tiden rullar vidare.

// Hur som helst en spännande ny kunskap fick jag i samband med att jag nyss började klura på tiden…

Tänk att Jacob fyller 17 idag.

Min systerson och gudson blir 17, bara ett år kvar tills han blir vuxen på riktigt. När jag ringde och grattade Jacob idag fick jag en glad känsla i hela kroppen. Jäklar vad klok han är vår Jacob. Fortfarande lika snäll och mån om alla andra men med en vetskap om att man faktiskt få vara stolt när man gör något bra. Det var verkligen roligt att prata med Jacob idag.

-Jacob, jag som moster är så galet stolt över dig. Du har verkligen en insikt om det viktigaste i livet. Din ödmjukhet är så stor att många borde ta efter dig. Den empati och medmänsklighet som du känner för andra är så stor. Glöm aldrig bort att det är du som ska vara chauffören i ditt liv. Du är viktigast i ditt liv. Lätt att glömma bort när man har ett hjärta av guld.

De personer som du kommer träna under din karriär och möter i olika sammanhang i livet kommer minnas dig för att du såg dem på alla sätt. Jag vet att du har andra planer i livet men jag fick bara en känsla av att Jacob borde bli polis och jobba med människor. Fasiken var du blivit vuxen snabbt eller så är det så att jag bara inte hängt med. Åtta år gammal bild men dina ögon är precis lika som då. Hipp Hipp Hurra för Jacob!!!

26Jacob

26jacob1

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

 

 

17 thoughts on “Tänk att Jacob fyller 17 idag.

Add yours

 1. Väldigt intressant att läsa om varför tiden upplevs gå snabbare, hade aldrig hört om varför innan! Grattis till Jacob ☺️

 2. Mäktigt inlägg. Tänker på mina brorsdöttrar. Den äldsta blir FEMTON i vår. Helt helt galet. Så fantastiska kloka smarta unga kvinnor dessa två. Ser på våra egna barn, 1 och 3 år. Hur jag vet att de upplever den längsta tiden i sina liv, medan jag är i ett limbo av både tvärakast och nutid av tacksam mindfulness. Tack.. för ett inlägg som fick mig att känna lycka.

  1. Åren bara springer iväg, så söt han var 🙂 ja min systerson blir 16 hallå? Det kan inte vara möjligt… 🤔 Grattis

  1. Intressant att läsa om tiden jag tycker att den går otroligt fort 😊 grattis till jacob

 3. Jag har med funderat på det där med varför tiden går fortare ju äldre man blir. Nu verkar det som jag har fått svar på frågan. Tack 🙂 Och grattis till Jacob 🙂

 4. Det där var lite intressant. Tycker iof att jag skapar massor av minnen nu också, men visst så har halva livet med all säkerhet redan passerat-

 5. Stort grattis till din systerson! På din beskrivnin av det du sa till honom så låter han som en fantastiskt fin person. Vad intressant att läsa om tiden och vad som gör att det känns som att det bara går snabbare och snabbare. Hade ingen aning så nu har jag lärt mig något nytt.

 6. Så fint och klokt skrivet. Och tycker du att han skulle passa som polis tycker jag att du ska så det fröet hos honom. Det behövs många bra poliser 🙂

 7. Tiden rusar verkligen iväg och man ser det mest på barnen omkring sig. Intressant det där du skriver om hur tiden går snabbare.

Kommentera

Up ↑

%d