Padel är en sport på frammarsch.

” Inlägget är i samarbete med Padelrackets ”

Hej.

Padel är en sport på frammarsch som blivit super trendig i Sverige. 1991 bildades en internationell padelorganisation med syfte att sprida padeltennisen och redan 1992 arrangerades  första världsmästerskapet. 2016 kom ordet paddeltennis med i Svenska språkrådets nyordslista. Padeltennis beskrivs som en blandning mellan tennis och squash som spelas i dubbellag.

img_8344-kopia

Padel i tre meningar.

* Racketsport från Sydamerika som är en av världens snabbast växande sporter.

* Spelas alltid dubbel, man kör alltid underhandsserv och bollen får studsa i glaset bakom baslinjen, om bollen först studsat i marken.

* Matcherna spelas i bäst av tre eller fem set, och det är samma poängssystem som i tennis.

img_8342-kopia

Vilken form på racket ska man välja?

Att välja padelrackets är lika viktigt har jag förstått på maken som fastnat i sporten. Lite lika som benskydd i hockey och fotbollsskorna är racket viktigt ur två viktiga aspekter. Självklart ska racket passa dig själv som spelare på den nivån som du är på och så vill man säkert också ha det snyggaste racket.

Padelrack är gjorda av kompositmaterial där slagytan har hål i sig. Att det inte är strängar gör att bollträffen inte får samma kraft och det blir en dovare träff. Tjockleken är på knappa 4 cm. De duktiga avancerade spelarna har ofta tjockare/tyngre rack för att på så sätt få mer kraft. Nybörjare rekommenderas ett tunnare och lättare rack.

Tre olika former på padelrack: runda, diamantformade och droppformade. Hur ska man tänka och vilket passar bäst för dig och mig?

former_pa_racket

* Rund – Passar bäst till nybörjare då de ger bäst kontroll.

* Dropp – Ett mellanting och brukar rekommenderas till medium/avancerade spelare.

* Diamant – Avancerade spelare som har en bättre träffsäkerhet och har mer kraft i slagen passar bäst med diamant rack.

Hyra eller köpa eget rack?

I de allra flesta padelhallar kan man hyra racket vilket är smidigt och bra när man är nybörjare. Efter några gånger vill många äga sina egna racket som passar och blir in spelade för den egna personen. Vill ni köpa egna racket kika in hos Padelracket rea där finns flera bra alternativ för både nybörjare som avancerade spelare.

rack

* Leveranstiden brukar vara mellan 1-3 dagar.

* Inget som heter minimiorder.

* Fri frakt gäller över 500 kr.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

 

” Inlägget är i samarbete med Padelrackets ”

 

 

 

 

 

 

 

7 thoughts on “Padel är en sport på frammarsch.

Add yours

  1. Tänk att jag aldrig har hört talas om den här sporten fastän den har funnits så länge! Den verkar jättekul, men personligen är jag nästan helt utan bollsinne😆

  2. Intressant, tack för all information om padel. Jag tyckef det ser riktigt roligt ut och skulle gärna testat någon gång 😀

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: