Sova med en skål lök bredvid sängen.

Hej.

Wille har varit sjuk och hostig ett par dagar. Hostan på nätterna är det som stört honom som mest. Nu var det ju mer än perfekt att testa en husmorskur mot hosta som jag hört talas om nämligen lök mot hosta.

24c

Sova med en skål lök bredvid sängen.

Många är vi runt om i världen som använder lök i matlagningen, främst för att lägga till smak, men visste du att den också har ett antal hälsofördelar? Flera studier har visat att på att just lök är bra för hjärtat. Löken sägs innehålla ett ämne som heter svavelväte, vilket ska påverka blodkärlen positivt. Plus att är lökskalen, särskilt röda är fulla av antioxidanter, vilket ska vara toppen för kroppen och ditt immunförsvar.

24a

Redan på Medeltiden hängde människor lök på utsidan av dörren för att de skulle dra åt sig smittan som pesten spred och därmed skydda familjen i boendet…

24b

Lök mot hosta.

I förkylningstider passar  det riktigt bra att dra nytta av att skära upp en lök och placera den i sovrummet? Lök ska nämligen göra susen mot hosta. Tack vare sin slemlösande och antiinflammatoriska krafter är lök perfekt för att lindra hosta.

Så gör du:

1. Lägg en halv lök i en skål (vissa hackar den).

2. Häll över lite kokande vatten (dock ska inte löken täckas helt) och ställa på nattduksbordet eller under sängen.

3. Det kommer lukta lite lök i rummet dagen efter men det kan det vara värt. För hostan brukar vara borta när man vaknar.

// Vågar ni prova på? Vår Wille sov gott i natt så någon effekt måste ju lök ha på hosta.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

12 thoughts on “Sova med en skål lök bredvid sängen.

Add yours

  1. Det är ju perfekt, för man har ju nästan alltid en lök hemma 😉 Jobbigt att ligga i lukten bara, men därför tror jag röd är bättre än gul på det viset.. =)

  2. vilket bra husmorstips, detta ska jag lägga på minnet och testa nästa gång jag är förkyld <3

  3. Woow så häftigt.
    Älskar gamla trixt o knep för att bli av med sjukdomar och allt.
    Tror mer på detta än hostmedicin faktiskt

  4. Det där har jag fått tips om, och vi testade det då vi var sjuka mycket men BQ sa vad gör du. det går ju inte sova här haha, men tror det är supebra tips

Kommentera

Up ↑

%d